Kozijnen schilderen buiten tips

Kozijnen schilderen buiten tips. Kozijnen van hout moeten met regelmaat voorzien worden van een likje verf. De lente en de zomer is de ideale periode om dit karwei voor je huis op te gaan pakken. Wellicht wil je het uitbesteden aan een goed schildersbedrijf bij jou in de buurt. Je wilt misschien weten wat het kost en vraagt daarom meerdere offertes aan. Een andere manier om goedkoop je kozijnen in de verf te zetten is om het zelf gewoon te doen. Of je nu handig of niet handig bent. Iedereen kan het. Wat is nu de juiste manier om je kozijnen weer te schilderen. Dat ga ik je hier nu vertellen.

Kozijnen schilderen buiten tips en kosten

Kozijnen schilderen buiten tips
Kozijnen schilderen buiten tips

Kozijnen schilderen buiten kosten

Om de kosten laag te houden zou ik niet besparen op goed gereedschap. Koop juist goede kwaliteitsverf en de juiste kwasten. Juist dit geeft extra kwaliteit en is veel duurzamer. Uiteindelijk wil je dat je kozijnen zolang mogelijk mee gaan.

Kozijnen schilderen buiten kosten
Kozijnen schilderen buiten kosten

Voorbereiding schilderwerk kozijnen

Kozijnen schilderen buiten tips. Alle kozijnen moeten altijd goed worden voorbereidt voor een goede hechting. Het is dus noodzakelijk op loszittende houtdelen en lagen verf te verwijderen. Hierna schuur je alles op zodat de nieuwe verflaag goed kan hechten op het hout. Doe dit gewoon rustig in je eigen tempo. Hoe beter je schuurwerk hoe strakker het eindresultaat kan worden. Het verwijderen van losse verfdelen gaat het beste met een scherpe verfkrabber. Verwijder eventueel ook de slechte kit bij de ramen met een kitsnijder.

Kozijnen schoon en vetvrij maken

Voor een goede hechting is het belangrijk dat je kozijnen schoon en vetvrij zijn. Neem je kozijnen daarom af met een spons en gebruik hierbij water met  een beetje ammoniak. Op deze manier kan de nieuwe verlaag zich straks goed hechten op de ondergrond.

Alabastine Buitenkozijn reparatie
Alabastine Buitenkozijn reparatie

Verwijderen van houtrot

Verwijder houtrot tot je het gezonde hout ziet. Hierna kun je het gat vullen met een epoxypasta. Dit kun je in de meeste gevallen gewoon bij een bouwmarkt kopen. Breng dit aan volgens de gebruikersvoorschriften en schuur het tot een glad eindresultaat. Gebruik hierbij schuurpapier en desnoods een houten klosje.

Kozijnen plamuren voor schilderwerk buiten

Plamuur kun je gebruiken wanneer je nog kleine oneffenheden ziet. Dit schuurt tevens een stuk makkelijker waardoor je sneller en makkelijker tot een strak eindresultaat kan komen. Ook plamuur kun je in elke bouwmarkt bij jou in de buurt verkrijgen.

Korrel dikte schuurpapier kozijnen buiten

Handig om te weten wanneer je schuurpapier wilt kopen bij een verfzaak of bouwmarkt. Gebruik twee type schuurkorrels. P80 gebruik je voor plekken waarbij je rechtstreeks het kozijnhout wilt schilderen en P150 voor oude verflagen. Korrel P150 is net even iets fijner dan P80. Dit merk je wel wanneer je het hebt aangeschaft.

buitenkozijnen verven tips
buitenkozijnen verven tips

Buiten kozijnen in de grondverf zetten

Grondverf is bedoelt als beschermlaag voor je kozijn. Het biedt je kozijnen een goede bescherming en heeft een positieve invloed om tot een strak en glad eindresultaat te komen. Zet daarom de kale plekken van het kozijn goed in de grondverf. Tussen elke laag goed schuren en weer stof- en vetvrij maken.

 Ramen afplakken kozijnen

Het afplakken van de ramen, doe je met schilderstape. Er zijn verschillende soorten schilders-tape. Tegenwoordig ook Frog-Tape. Welke tape je ook aanschaft. Koop wel een kwalitatief goede schilders tape. Goedkoop schilderstape is meestal veel dunner en scheurt behoorlijk snel. Daarnaast laat het resten achter wanneer je het tape weer verwijderd. Super vervelend en erg tijdrovend. Niet op besparen dus.

Afkitten kozijnen

Indien je in het begin ook de slechte kit hebt verwijderd kun je je kozijnen gaan afkitten met bijvoorbeeld een acrylaatkit voor buiten in de gewenste kleur. Het voordeel van een acrylkit is dat deze overschilderbaar is.

Succes met je schilderwerk. Mocht je hierover vragen hebben, reageer dan onderaan deze pagina of neem contact met mij op.

 

Meer Artikelen

 • 10000
  Kozijnen schilderen buiten tips. Kozijnen van hout moeten met regelmaat voorzien worden van een likje verf. De lente en de zomer is de ideale periode om dit karwei voor je huis op te gaan pakken. Wellicht wil je het uitbesteden aan een goed schildersbedrijf bij jou in de buurt. Je wilt misschien weten wat het kost en vraagt daarom…
 • 10000
  Strakke lijnen schilderen zonder tape. Eerder schreef ik over hoe je een strakke lijn kunt schilderen doormiddel van tape en acrylaatkit. Je las enkele goede tips die de meesten vaak vergeten en je kon zien in het filmpje hoe het voorgedaan werd. Handig voor mensen die van strakke lijnen houden.…
 • 10000
  Een perfect rechte lijn schilderen, hoe doe je dat? Wanneer je een accentmuur of iets dergelijks in een andere kleur wilt schilderen dan is het soms een hele lastige klus om een mooie strakke rechte lijn te schilderen. Rechte lijn schilderen Een perfect rechte lijn schilderen, hoe doe je dat dan? Je…
 • 10000
  Tegelverf voor de badkamer. Bij het opknappen van een badkamer denk je toch al snel aan het slopen van oude lelijke tegels en het plaatsen van nieuwe moderne tegels. Toch wil ik je vertellen dat dat niet eens perse hoeft. Je kan tegels namelijk ook gewoon verven in elke gewenste…
 • 43
  Woonkamer Laten Verven. Je woonkamer laten verven scheelt een hoop geklieder. Helemaal als het snel en goed moet. Sommige dingen kun je best uitbesteden. Het laten verven van je woonkamer inclusief kozijnen ga je terug zien in de waarde van je woning. Wil je niet lang in de troep zitten…
  Tags: de, om, kozijnen, goed, voor
 • 30
  Hangstoel buiten met standaard of toch binnen ophangen? Erg gaaf en vooral heel relaxt natuurlijk wanneer je niets hoeft te doen en buiten of binnen kunt hangen in dit type hangstoel. Een soort hangmat maar dan net even anders. Hier wat gave voorbeelden van hangstoelen met standaard en stoelen die…
  Tags: voor, buiten, goed

Heb je een vraag? Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
wpDiscuz