5 Tips voor een Scandinavisch interieur

Fris en clean

Tips voor een Scandinavisch interieur
Niemand kan er meer om heen; een Scandinavisch interieur is helemaal van deze tijd. De invloed vanuit Scandinavië wordt steeds groter. Een interieur in stijl van het Hoge Noorden gaat vaak gepaard met de minimalistische sfeer, maar dit is geen must.
Kijk binnen in het stijlvolle interieur van Flippa Knutsson

Tip 1: Gebruik wit als basiskleur

Een Scandinavisch interieur mag best wat kleur bevatten, maar wit wordt als basis genomen. Witgeverfde houten vloeren en witte muren zijn kenmerkend. Ook het plafond, de deuren en de trap zijn geregeld wit geverfd, wat zorgt voor een serene sfeer. In combinatie met veel lichtinval zorgt dit er ook voor dat de ruimte groter oogt dan dat de ruimte in werkelijkheid is. Houd dit vooral in gedachten wanneer je een klein appartement inricht. Tip: oriënteer goed voordat je een wittint kiest, er is namelijk een ruime keuze.

Tip 2: Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen mogen niet ontbreken in een Scandinavisch interieur. Onder andere hout en beton zie je veel. Beton is ideaal voor een robuuste, industriële look en sluit goed aan bij de Scandinavische sferen. Het natuurlijke materiaal kan op verschillende manieren worden toegepast; op de muren, als vloer, als keukenblad of zelfs als trap. Pas op voor een overvloed, dit kan kil overkomen. Tip: voeg voor het contrast ook warme materialen toe, zoals dierenvachten, wol en vilt.

Tip 3: Voeg een tipje kleur toe

Een interieur met alleen maar wit is onpersoonlijk en vaak ook ongezellig. Voeg daarom één of enkele kleurtinten toe. Hierbij kun je denken aan pasteltinten, maar ook aan natuurlijke kleuren. Een houten kast wordt bijvoorbeeld goed uitgelicht tegen een witte muur. Planten zijn ook sfeermakers in huis. Bij elk interieur is een geschikte plant te vinden. Ook zwart is vaak een accentkleur in een Scandinavisch interieur. Tip: Kies een kleur of kleurenpalet, zodat het geheel nog wel de rustgevende sfeer van het Hoge Noorden ademt.

Tip 4: Ga voor grafische prints

Blokjes, streepjes en ruitjes. In het Hoge Noorden zijn ze gek op grafische prints. Geen wonder, want de patronen geven het ingetogen interieur net iets extra’s. De prints zijn in natuurtinten en pasteltinten te vinden, maar ook felgekleurde items misstaan niet in een Scandinavisch interieur. Wat alle prints gemeen hebben, zijn de strakke lijnen en speelse elementen die het interieur een boost geven.

Tip 5: Maak het interieur persoonlijk

Liefhebbers van de Scandinavische interieurstijl hechten veel waarde aan details. Scandinavië staat bekend om vakmanschap, de meubels zijn vaak handwerk. Kies wel voor details die bij je passen. Persoonlijkheid is altijd een aandachtspunt bij het inrichten van een interieur. Voelt het interieur als thuis? Dit is een vraag die je jezelf altijd moet stellen. Persoonlijkheid is namelijk nauw verbonden met je interieurstijl. Kies een kleur die bij je past, verzamel persoonlijke vondsten en werk met kunst. Binnen enkele ogenblikken zal je huis als thuis aanvoelen. Een Scandinavisch interieur kan soms leeg en somber zijn. Daarom is het van belang dat je een vleug persoonlijkheid toevoegt. Zo kun je voor een meer robuuste look gaan als je daarvan houdt.

Liefhebber van deze interieurstijl? Bekijk dan ook:
Scandinavische prints voor op de muur
Opgeruimd staat netjes
Het stijlvolle interieur van Filippa Knutsson

Blog tips: myscandinavianhome.blogspot.nl & vosgesparis.com

Meer Artikelen

  • 10000
    Een Scandinavisch vloerkleed design geeft warmte en is ook zeker tijdloos. Je hebt niet veel nodig om tijdens de koudere wintermaanden den warmte naar binnen te brengen. Zoals je kunt zien doen deze wollen Scandinavisch vloerkleed zijn werk goed. Tip: Stem je inrichting en materiaal keuze af op het budget dat je…

3
Geef je mening

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jennifer

Kijk hier heb ik nu iets aan! Echt concrete tips om een woonidee onder de knie te krijgen. Zelf ben ik geen interieurstylist maar vind het wel altijd heel leuk om een woontrend echt goed uit te voeren. Enne mijn basiskleur is al wit, dus daar hoef ik gelukkig niets aan te veranderen;)

Wat een goede tips! Ik ben zelf op dit moment op zoek naar een andere stijl. En een Scandinavisch interieur spreekt me elke keer toch weer aan. Gelukkig heb ik al veel meubels van natuurlijke materialen, zoals mijn eettafel, salontafel en dressoir. Als ik nu de rest van de tips toepas, wie weet dat het wel een Scandinavisch tintje krijgt!

mooi hoor die lichte uitstraling. past wel een mooie betonvloer bij. Kom daarvoor is een kijkje bij ons nemen. Unique Floorstyling voor allerlei soorten vloeren.