Accentmuur woonkamer welke muur

Accentmuur woonkamer welke muur? Een hele goede vraag natuurlijk. Het werken met accentmuren geeft vooral diepte en dynamiek. Daarnaast kun je hiermee de focus op iets bijzonders leggen. Denk aan iets wat veel sfeer uitstraalt. Accentmuren laten verven? Offerte

Accentmuur woonkamer welke muur is het leukst

Er is niet echt iets standaards voor te zeggen. Wel ligt het vooral aan je ruimte. Heb je een grote ruimte of juist een kleine ruimte. Wat wil je bereiken met je accentmuur. Een grote ruimte lijkt juist gezelliger door de ruimte gevoelsmatig iets kleiner te laten lijken. Een kleine ruimte wil je juist iets groter doen lijken. Het leuke is dat je dit met accentmuren heel goed kunt bereiken. Hieronder voor jou enkele voorbeelden van Accentmuren.

 

Accentmuur woonkamer welke muur
Accentmuur woonkamer welke muur

In bovenstaande afbeelding zie je hoe een rechthoekige woonkamer ineens heel veel diepte aan de ruimte geeft. Geen simpele saaie woonkamer dus. Ondanks dat de woonkamer niet heel groot is, word hier toch een heel groot deel van de woonkamer voorzien van een donker bruine accentmuur. Zoals je ziet kan dit dus heel goed. Ook matcht de muur goed met de vloer waardoor je als het ware de muur betrekt bij je vloeroppervlak. Juist dit laatste maakt je ruimte dus iets groter. Ook het contrast van de houten vloer met de donkerbruine houten achterwand is minder hard. Terwijl in de tegenover liggende muur het contrast van vloer met de witte wanden doorbroken wordt door de donkere bank. De donkere gordijnen geven veel sfeer en hebben daarom een harder contrast met de witte wanden. Tevens loopt de kleur hiervan over naar de tv-meubel, waardoor je een leuke subtiele hoek creëert.

Welke muur voorzien van accentmuur
Welke muur voorzien van accentmuur

Ook hier weer het zelfde idee als de eerste afbeelding. De kleur van de vloer loopt aan 1 zijde van de woonkamer omhoog tot aan het plafond. Je saaie rechthoekige ruimte wordt ineens veel minder saai. Ook de gordijnen kun je hier enigszins, zien als accentmuur. De bank met tafel en kleedje zijn ook weer betrokken bij de kleur van de vloer. Zo houd je het toch heel rustig en maak je het contrast van vloer met witte wand iets zachter waardoor de ruimte zich veel minder aftekent. Je woonkamer lijkt zo dus iets groter. Leuk he!

Hoe gebruik maken van accentmuur in woonkamer
Hoe gebruik maken van accentmuur in woonkamer

Bovenstaande woonkamer is wat minder saai door de L-Vorm. De accentmuur hierboven is de grijzige muur. De keuken is weer meegenomen in de kleur van de vloer. Er worden slechts drie basis kleuren gebruikt, namelijk grijs, wit en zwart. Door met deze kleuren te spelen kun je kiezen om het contrast te vergroten of juist te verkleinen. Zo valt de salontafel weg in de vloer en vallen de banken iets meer op. Ook de kussens op de bank zorgen voor gezelligheid en hebben daarom een groot contrast waardoor ze meer opvallen.

Heb je vragen omtrent accentmuren voor je woonkamer? Laat het dan weten door een reactie achter te laten! Succes alvast! Hieronder nog wat meer inspiratie voor jou.

Accentmuur woonkamer tv meubel verlichting
Accentmuur woonkamer tv meubel verlichting

 

Accentmuur woonkamer kachel en haard
Accentmuur woonkamer kachel en haard
Ruige accentmuur metselwerk
Ruige accentmuur metselwerk

Meer Artikelen

  • 54
    Kleur kozijnen kiezen. Het kiezen van de juiste kleur voor je kozijnen kan lastig zijn. Het is niet heel moeilijk maar toch moet je de knoop door hakken. Hoe lastig het voor jou is, is helemaal aan jezelf. Wellicht heb je al iets gedachten en wacht je op de juiste…
    Tags: de, voor, kleur, woonkamer, welke