Alternatief houten vloer

Alternatief houten vloer. Wat is op dit moment nu echt een goed alternatief voor een houten vloer? We hebben het goedkopere oplossingen zoals laminaat en pvc-vloeren. Pvc houtlook vloeren worden erg veel in grote projecten toegepast omdat het zeer snel te leggen is.  Persoonlijk vind ik het iets plastic ogen en daarom heb ik, wanneer het gebruikt wordt voor een woonkamer, een iets minder fijn gevoel bij. Voor de genen met een iets groter budget zijn er hele mooie alternatieven met een hogere kwaliteit.

Muliplanken zijn een hele mooie oplossingen waarbij de zichtbare toplaag 3 mm is. Deze toplaag kan je net als een houten vloer voorzien van een kleur coating. Voor een matte look wordt veelal een olie gebuikt zoals Rubi Monocoat. Hout heeft het voordeel dat het een isolerende werking heeft. Dit voordeel is met vloerverwarming juist geen voordeel. Het nadeel dus van Mulitplanken is dat het minder geschikt is bij vloerverwarming. Droog hout scheurt sneller en die kans is dus ook aanwezig bij muliplanken die verlijmd worden op een vloer voorzien van vloerverwarming.

Keramische Planken. Een heel goed alternatief voor een houten vloer is keramisch parket. Ook wel houtlook tegels genoemd. Fabrikanten hebben zeer hoge technieken en maken het hierdoor mogelijk om keramische planken te produceren die niet van echt te onderscheiden zijn. Het voordeel is dat het uitermate geschikt is bij vloerverwarming. Daarnaast kan je er gerust een plas water op laten liggen zonder dat alles van je vloer afknapt of bol gaat staan.

Houten Vloeren Groningen Visgraat Eikenhout
Houten Vloeren Groningen Visgraat Eikenhout

Wat maakt een woonkamer gezellige inspiratie

Keramisch Parket Woonkamer Eikenhout Flaviker Dakota

 

Zolderkamer opknappen inspiratie woonhoek

 

Mannelijke woonkamer scandinavisch
Mannelijke woonkamer Scandinavisch

Hoe een laminaatvloer leggen in wildverband


 

Houten vloeren Groningen Kledingzaak

 

Tegelvloer Houtlook Woonkamer Bruin Visgraat

 

Tegelvloer Houtlook Woonkamer
Tegelvloer Houtlook Woonkamer

 

Vloeren Winkel Groningen
Vloeren Winkel Groningen

Hongaarse Punt Vloer Bruin Tegels

 

Vloertegels woonkamer houtlook visgraat tegels keramisch parket
Vloertegels woonkamer houtlook visgraat tegels keramisch parket

 

Vloer kiezen woonkamer
Vloer kiezen woonkamer

Zelf een vloer leggen kastanje bruin woonkamer

Zelf een vloer leggen woonkamer
Zelf een vloer leggen woonkamer

Wat voor vloer in de keuken

Meer Artikelen

  • 61
    Houten vloer woonkamer. Een houten vloer is al jaren een veel gebruikte vloer afwerking. Met name zien we de eikenhouten vloeren in de woonkamer. Met name de multiplanken met een eikenhouten toplaag. Deze worden zowel in de olie gezet als in de matte lak. Ook zien worden ze geverfd of…
    Tags: de, vloer, houten, voor, worden

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op