Badkamer kitten tips

Het kitten van een badkamer heeft in Nederland vooral een functie van het waterdicht maken van een badkamer. De werking tussen wanden zijn net iets te groot dat je deze kunt invoegen met een cementgebonden voeg. Je krijgt krimpscheuren te zien. Om dit te voorkomen pak je een siliconen kit. Deze is veel flexibeler dan een cementgebonden voeg. Echter in het buitenland zoals België, Duitsland en vele andere Europese landen. is het de ondergrond die al waterdicht dienen te zijn. Hier heeft is de kit naar slecht een esthetische functie. Sterker nog ze gebruiken vaak geen kit maar een binnenhoek profiel in de gewenste kleur. Eigenlijk dus een kant en klare kit profiel die je gewoon kunt mee voegen. Benieuwd naar dit soort profielen? Zoek dan eens op Schluter DILEX-EKE.

Maar we zijn in Nederland en naast de functie van kit doet het visueel ook veel. Hoeken kun je net even strakker laten lijken wanneer het strak gekit is. Daarom vind ik het net zo belangrijk als de keuze van tegels, voegkleur en eventuele hoekprofielen.

Een mooie badkamer kan je door een verkeerde kit, erg verpesten in mijn beleving. Erg zonde als alles naar wens is en je op het laatst nog even een verkeerde kit kleur gebruikt. Overleg dit dus van te voren goed met de tegelzetter, installateur of kitter.

Een aantal makkelijke kit kleuren zijn transparant en trijs van Eurocol. Trijs is zit tussen transparant en grijs in. Toch vind ik ze niet altijd mooi. Ik ga liever voor een duidelijke kleur. Denk aan de kleur van de wandtegel, vloertegel of de gekozen voegkleur.

De meeste voeg fabrikanten zoals, Mapei, Eurocol leveren de voegkleuren ook in kitkleuren.

 

badkamer-kitten-strak-afkitten

 

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op