Badkamer laten stucen

Badkamer laten stucen. Een veel gestelde vraag aan mij. Ja je kan je badkamer ook gewoon stucen in plaats van te betegelen. Wel is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. Vandaar hieronder een aantal manieren van stucwerk in de badkamer.

Wanden stucen in badkamer

Wanden stucen in badkamer kun je doen in verband met het uitvlakken van je wanden maar natuurlijk ook vanwege de esthetische kant. Hieronder beschrijf ik enkele manier waarmee je de wanden in je badkamer kunt stucen. Ben je benieuwd wie dit bij jou kan doen? Badkamer laten stucen 

Badkamer laten stucen wit
Badkamer laten stucen wit

Badkamer laten stucen met gips

De vraag of je met een gips gebonden mortel ook de badkamerwanden kan stucen is heel simpel. Een gips wordt weer zacht wanneer het langdurig onderwater staat. Zolang het niet constant nat wordt kan het prima. Daarnaast dien je de badkamer ook goed te ventileren. Nu dient elke badkamer goed geventileerd te worden dus in dat opzicht heel normaal. De douche zou ik toch echt betegelen. Een gips gebonden stucmortel is niet geschikt om de douche mee te stucen. Overige ruimtes die dus niet echt nat worden kun je gewoon stucen met een gips mortel waarna je deze voorziet van de juiste wandverf zoals latex.

Badkamer laten stucen
Badkamer laten stucen
Badkamer laten stucen
Badkamer laten stucen

Badkamer laten stucen met cement

Het stucen met een cementgebonden mortel kan eigenlijk altijd. Cementgebonden mortels harden uit door middel van water, zelfs volledig onderwater. Dat je kan stucen met een cementgebonden uitvlakmortel in een badkamer is dus heel makkelijk te beantwoorden. Tegenwoordig wordt dit type stucwerk zelfs volledig als afwerking gebruikt. In vaktermen wordt het ook wel een raaplaag genoemd. Dit is de laag om wanden goed mee uit te vlakken. Vroeger werd dit veel gebruikt voor het afwerken van gemetselde kalkzandsteen muren. Tegenwoordig worden nieuwbouwhuizen bijna niet meer met dit type metselsteen uitgevoerd en worden wanden meestal met een gipsmortel behang klaar opgeleverd.

Marokkaanse Tegels Badkamer met Cement stuc
Marokkaanse Tegels Badkamer met Cement stuc
Portugese Tegels in toilet met cement stuc
Portugese Tegels in toilet met cement stuc

Hier in het toilet ook duidelijk te zien hoe een cementgebonden raaplaag eruit ziet. Of het makkelijk schoon te houden is weet ik niet. Het ziet er in elk geval wel heel gaaf uit.

Badkamer stucen betonlook

Betonlook is helemaal de trend. Beton Cire of Beton Design van Eurocol kun je hiervoor heel goed gebruiken. Ze zijn leverbaar in mooie kleuren zowel heel neutraal grijze tinten als de wat grijs warme tinten. Doordat het een erg glad eindresultaat bereikt en voorzien wordt van een goede coating, is zowel Beton Cire als Beton Design goed schoon te houden. De hele natte ruimtes kunnen hiermee bekleed worden maar de meeste klachten ontstaan toch na verloop van tijd in de hele natte gedeeltes. Deze hele natte gedeeltes zou ik daarom ook gewoon voorzien van wand- of vloertegels.

Badkamer laten stucen beton cire
Badkamer laten stucen beton cire
Badkamer Stucen Beton Cire
Badkamer Stucen Beton Cire
Betonlook badkamer stucen
Betonlook badkamer stucen

 

Badkamer stucen betonlook
Badkamer stucen betonlook

Badkamer badkamer betegelen of stucen

Je kan je badkamer dus stucen in plaats van betegelen. Ook natte gedeelten zoals de douche kan gestucadoord worden met een geschikte cementgebonden morten of een betonhars zoals Beton Cire en Beton Design van Eurocol. Wel verdiend het de voorkeur om deze hele natte gedeeltes te bekleden met wand en vloertegels. De drogere gedeeltes van je badkamer kan je zonder twijfel gewoon laten stucen. Zelfs met een gipsgebonden stucmortel wanneer je deze voorziet van een goede coating zoals wandverf of latex. Badkamer Betegelen

Heb je nog vragen? Laat het mij hieronder dan weten door middel van een reactie. Tot snel!

Groeten Thomas

Meer Artikelen

  • 10000
    Betonlook tegels badkamer. Wie aan het begin staat een nieuwe badkamer, heeft vast al gemerkt dat betonlook in de badkamer de trend van tegenwoordig is. Dit vaak ook in combinatie met houtlook tegels. Er zijn momenteel een aantal hele leuke merken in Nederland verkrijgbaar. Ik zal hier een aantal van…

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op