Badkamer montage en renovatie Groningen stappenplan

Badkamer montage en renovatie Groningen. De montage van een badkamer heeft iets bijzonders. Er komen verschillende vakmanschappen aan te pas om tot een mooi eindresultaat te komen. Het begint allemaal bij het ontwerp. Hierbij gaat het om indeling, functionaliteit, sfeer en beleving. In dit artikel de stappen om je droombadkamer te realiseren. TEGELAER MONTAGE

Badkamer montage Groningen

Badkamer Montage Groningen
Betonpleister

Stappenplan badkamer verbouwen

Het meest logische is om eerst te kijken welk afwerkingsniveau je wenst. Een luxe badkamer of een basic badkamer maakt natuurlijk een groot verschil. Bedenk zelf hoe kritisch je bent en of dit ook binnen het budget past. Een vakman die gewend is een zeer hoog afwerkingsniveau af te leveren vraagt natuurlijk meer. Iemand die voornamelijk basic badkamers monteert kijkt anders naar een badkamer. Het moet dan vooral functioneel zijn. Doe zelf vooral veel inspiratie op zodat je zelf weet wat je precies wilt. Ook zorgt het ervoor dat je anderen beter kunt uitleggen hoe je het hebben wilt.

Stappenplan badkamer montage en ontwerp

Stap 2 is de ontwerp en indelingsfase. Dit kan een badkamer ontwerper voor je maken. Dit is handig want een badkamer ontwerper heeft veel ervaring waar je veel voordeel van kan hebben. Maak hier dus ook gebruik van. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van een badkamer ontwerper. Vooral omdat de communicatie tijdens het realisatie proces dan het prettigst verloopt. Ook heeft een badkamer ontwerper meestal een goed netwerk aan vakmannen. Zodra je weet wat je wilt en dit ook concreet op papier hebt staan komt niemand meer voor verrassingen te staan. Ook de vakman weet zo exact wat en hoe hij het moet maken.

Badkamer Montage Groningen en Renovatie

Wie gaat de badkamer voor je maken?

Het heeft voordelen als je de badkamer laat maken door één bedrijf. Dit bedrijf kan overal rekening mee houden. Ook voor de planning is dit handig want in een badkamer moet je redelijk veel verschillende soorten taken uitvoeren. Een allrounder die alles van A tot Z kan verzorgen, is het meest ideaal. Iemand die het timmerwerk kan verzorgen, het stukwerk, leidingwerk, elektra, de complete montage en oplevering. Zo heb je één aanspreek punt waarmee je al je wensen kunt bespreken en deze op een fijne manier kunt realiseren. Miscommunicatie is op deze manier het kleinst. Allrounders met een hoog afwerkingsniveau zijn redelijk schaars en hebben altijd werk. Daarom vragen ze vaak ook wat meer. Sterker nog. Ze maken liever mooi werk dan dat ze een budget badkamer moeten maken waarbij de prijs het belangrijkst is. Aan de andere kant weet je bij deze vaklieden ook zeker dat je het langst kan genieten van je badkamer.

Checklist badkamer verbouwen

Badkamer montage Groningen. Maak een checklist van taken voor je badkamer. Zo weet je precies wat je geregeld hebt en wat je nog moet doen. Daarnaast houd je zo het overzicht. Zorg er ook voor dat je de contactgegevens van bedrijven altijd bij de hand hebt. Vaak heb je dit tussentijds nodig tijdens het ontwerp proces. Zoals bij het uitzoeken van tegels. Je wilt dan weten of bepaalde tegelformaten kunnen en of bepaalde zaken ook technisch haalbaar zijn.

Tegels of gedeeltelijk stukwerk?

De meeste badkamers worden voornamelijk voorzien van tegelwerk. Tegenwoordig komt het steeds meer voor dat mensen hun badkamer deels voorzien van tegels en deels voorzien van stukwerk. Het advies hierin is om het natte gedeelte zoals de doucheruimte te voorzien van tegels. Dit is nog steeds het meest praktische in de badkamer.

Lees ook dit aritkel eens: Hoe tegels kiezen badkamer 2019

Meer Artikelen

  • 50
    Het uitzoeken van tegels is iets persoonlijks van jezelf of iets van jullie samen. Daarom biedt de Tegelaer te Groningen een breed assortiment aan tegels voor de badkamer, woonkamer, keuken en toilet. De vakkundige adviseurs in deze tegel showroom staan ter beschikking aan de Tegelzetters, Aannemers en Installateurs in Groningen die…
    Tags: de, groningen, badkamer, voor, showroom

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op