Badkamer opknappen kosten

Wat kost het nu precies om een badkamer op te knappen? Het heeft uiteraard te maken met de grote van je badkamer. Stel je hebt oubollige badkamer. Wat ga je wel vervangen en wat laat je zoals het is.

De badkamer is een van de factoren die erg bepalend zijn voor de waarde van je woning. Net als de keuken bijvoorbeeld. Om nu een mega luxe badkamer te realiseren van boven de 30.000 euro in een standaard starterswoning is niet heel slim. Tenzij je het natuurlijk echt perse wilt en het geld er hier zat voor hebt. Besef wel dat je het geld er dan niet weer voor terug krijgt.

Koop je een dikke villa dan verwacht je ook een mega luxe badkamer toch? Kortom, koop je een huis dan heb je een bepaalde verwachting van bijvoorbeeld de keuken en de badkamer. Is het boven je verwachting dan is dat erg positief voor de waarde van je woning. Alleen hier zit wel een limiet aan. Heb je een eigen woning en wil je de badkamer opknappen dan moet je weten wat het je gaat kosten.

Hier een aantal prijzen en indicaties:

Wandtegels: Vanaf ca. €25,-/m2 (witte 30×60 glans tegel)

Vloertegels: vanaf ca. €25,- tot ruim 100,-/m2 (60×60 formaat)

Stroken: vanaf ca. €50,-/m2 (5-10-15cm x60)

Kosten tegelwerk per m2: ca €37,-

Installateur: €40,-/uur

Strak stucwerk per m2: ca. €35,-

Compleet toilet: ca. €1000,-

Badmeubel: €2500,-

Bad: ca. €1000,-

Douchewand: ca. 400,-

Uiteraard is het sterk afhankelijk van het merk waar je voor kiest. A-merken zijn logischerwijs vaak duurder. Ik krijg vaak de vraag. Hoe kan het dat deze 30×60 tegel goedkoper is dan de 30×60 tegel van Mosa? Is het de kwaliteit van de tegel of het merk?

Nee eigenlijk niet. De kwaliteit van een goedkoper alternatief hoeft niet slechter te zijn. Bij bijvoorbeeld het merk Mosa betaal je ook voor de langere termijn. Stel je wilt je badkamer over 5 jaar wat uitbreiden bijvoorbeeld. Bij Mosa weet je dan zeker dat je dezelfde tegel in precies dezelfde maat weer kunt kopen. Daarnaast is de collectie van verschillende wand en vloertegels qua maat op elkaar afgestemd. Hierdoor is er met de Mosa tegel bijvoorbeeld veel makkelijker de wand en vloertegels te stroken. Stroken? Ja hiermee bedoel ik dat de voegen van wand en vloer in elkaar overlopen. Daarnaast zijn de mozaïek tegels van Mosa ook net zo dik als bijvoorbeeld een wand of vloertegel waardoor je veel meer kunt spelen op een wand. Kortom je betaalt niet alleen voor de kwaliteit van de tegel. Je betaalt ook voor meer ontwerp vrijheid en verwerkbaarheid van de combinaties die je uitkiest.

 

 

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op