Bauhaus Baumarkt Groningen

Sinds de opening van Bauhaus Baumarkt in Groningen op 4 September zijn er al velen puur uit nieuwsgierigheid wezen kijken. Wat heb je er allemaal en waarmee zijn ze zeer vernieuwend.

Allereerst ziet het er gelikt en netjes uit. Mijn complimenten. Daarnaast hebben ze ook over het logistiek goed nagedacht. Zo hebben ze een Drive in. Helemaal handig wanneer het buiten regent, sneeuwt en koud is. Goede service dus van De Bauhaus in Groningen. Een grotere collectie tegels in Groningen van de 1e Sortering vind je bij Julius van der Werf in Groningen.

Ik heb er even rondgelopen en uiteraard kijk ik ook naar de badkamers die ze hebben. De badkamers zien er van deze tijd uit. Niets mis mee. Ook laten ze leuke combinaties en patchwork achtige tegels zien.

Wel heb ik een paar kritische punten over bouwmarkten en tegels.

Je wilt een nieuwe badkamer realiseren en daar komt heel wat bij kijken. Wat moet er precies gebeuren. Denk aan het waterdicht maken van de badkamer. Hoe doe je dat en waarmee. Welke primer gebruik je in jou situatie? Allemaal vraagtekens die beantwoord moeten worden. Uiteraard voor de handige doe-het-zelfer, vaak geen probleem. Ben je toch minder handig en technisch? Laat je dat eerst goed informeren door een vakman. De vakman levert tevens vaak betere kwaliteit tegels dan een bouwmarkt omdat hij namelijk enkel met tegels uit de 1e sortering werkt en eigenlijk niet met de 2e of 3e sortering wil werken.

Wanneer een vakman Tegelzetter kromme tegels verwerkt, word zijn bedrijf alsnog gekoppeld aan het eindresultaat. Zelfs al ligt het aan de kromme tegels. Aangezien hij het voornamelijk moet hebben van mond tot mond reclame is het voor hem niet zo handig deze tegels te verwerken. Daarnaast is hij vaak wat meer uren kwijt om er toch iets moois van te maken. Het voordeel verdwijnt als sneeuw voor de zon en dat is nu net wat we niet willen.

Heb je tegels gekocht bij een Bouwmarkt, zoals de Bauhaus, Hornbach, Gamma of Praxis? Wat vond je van de kwaliteit?

bauhaus-tegels-groningen

bruine-tegels-badkamer

 

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op