Belgisch hardsteen keukenvloer

Belgisch hardsteen keukenvloer. In de keuken of in je woonkamer, het past erg goed bij een landelijk moderne woning. Erg mooi en past prima in combinatie met een strakke keuken en mooie houten gebinten. Donker Belgisch hardsteen past qua kleuren goed bij warme tinten. Denk aan beige bruin combinaties. Wanneer je voor natuursteen gaat, kun je daar je eigen redenen voor hebben. Oogt natuurlijk, heeft luxe past bij de overige natuurlijke materialen. Iedereen heeft meestal zo zijn eigen redenen. Het nadeel van Belgisch hardsteen is dat het een relatief zachte materiaal is. Dit hoeft helemaal niet erg te zijn maar wel goed om te weten. Dit betekent wel dat je iets meer zorgt moet besteden aan het onderhoud ervan. Ook kan het niet goed tegen zuren. In de keuken werk je wellicht met azijn of andere zuren. Voordeel van Belgisch hardsteen is wel dat je het na een aantal jaren weer als nieuw kan laten lijken.

Belgisch hardsteen keukenvloer
Belgisch hardsteen keukenvloer. 60×60 Imitatie voor 51,67 Euro/m2 en 50×50 imitatie voor 43,- Euro/m2

Belgisch hardsteen keukenvloer wel of niet

Belgisch hardsteen kan prima in de keuken zolang je maar beseft dat de vloer gevoeliger is dan een keramische tegel. Een keramische tegel kan veel meer hebben. Wijn trekt er niet in en ook zuren doen niet veel met een keramische tegel. Wanneer je dit weet en het niet erg vindt kan het dus prima.

Belgisch hardsteen imitatie

Een andere mogelijk is te gaan voor Belgisch hardsteen imitatie. Er zijn tegenwoordig hele mooie keramische tegels die bijna niet van echt zijn te onderscheiden. Het biedt je een onderhoudsvriendelijke vloer waar je jaren lang plezier van hebt. De uitstraling van echt natuursteen en de voordelen van een keramische tegel.

Getrommeld Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is vaak getrommeld. De randen zijn hierbij dan ietwat afgebrokkeld. Misschien niet helemaal de juiste beschrijving maar je snapt hopelijk wat ik bedoel. Veel imitatie tegels zijn vaak gerectificeerd of veel strakker. Een aantal Belgisch harsteen imitatie tegels hebben ook dit getrommelde. Het past soms net even beter bij een landelijk moderne inrichting.

Voegkleur Belgisch hardsteen

Zoals je waarschijnlijk al wel weet speelt de voegkleur een belangrijke rol in de uitstraling van je vloer. Juist met een getrommelde wil je dit ook wel terug zien. Een lichtere voegkleur kan dan heel mooi zijn. Nadeel is dat een lichtere kleur voeg in de keuken iets besmettelijker is. Meer over voegen.

Ben je op zoek naar Belgisch hardsteen of imitatie? Laat het me dan weten of laat je reactie achter.

Belgisch hardsteen keuken vloer
Belgisch hardsteen keuken vloer. 41×61 imitatie voor 62,02 Euro/m2
Belgisch Hardsteen Imitatie Tegels - COEM PIETRA BLU NATURALE
Belgisch Hardsteen Imitatie Tegels – COEM PIETRA BLU NATURALE MODULE
Belgisch hardsteen imitatie 60x60 tegels getrommeld COEM PIETRA BLU NATURALE 61X61
Belgisch hardsteen imitatie 60×60 tegels getrommeld – COEM PIETRA BLU LUCIDATO 61X61

 

Meer Artikelen

  • 10000
    Keuken tegels patroon en patchwork. Hou je van reizen en ben je wellicht in Spanje, Marokko of misschien Portugal hele leuke patroontegels tegen gekomen? Niet alle patroontegels zijn hoeven enkel cementtegels te zijn. Ook keramische tegel fabrikanten spelen in op de vraag naar patroon tegels. Vergeet ook de leuke handgeschilderde…

3
Geef je mening

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Eva

Ik zie dat dit een wat ouder artikel is maar de belgisch hardsteen imitatie van 50×50 is precies wat ik zoek. Is deze nog ergens te koop?

Wim

Beste Thomas,

Wij zoeken voor onze woonboerderij een imitatie belgisch hardsteen tegel.
Het gaat om de gehele begane grondvloer, een totaal oppervlak van ca. 200 m2. Welk merk en type keramische tegel benadert volgens jou het best de look van echt belgisch hardsteen?

Groet Wim