Betonvloer voor woonkamer

Betonvloer voor woonkamer. Zoals je wellicht al weet gaat een van mijn artikelen over het alternatief op gietvloeren. Gietvloeren zijn er verschillende kleuren en je kunt er de meest mooie creaties mee maken. Een gietvloer wordt ook vaak gelinkt aan de wat ruiger ogende betonvloeren. Echte betonvloer woonkamer

Echte betonvloer voor woonkamer

Beton-cire heeft hier veel weg van maar ben je echt op zoek naar de betonvloeren die je ook vaak in winkels ziet dan zijn dit geen gietvloeren. Deze vloeren ogen veel gewolkter en hebben veel meer structuur. Dit zijn de echte cementgebonden mineraal vloeren. Dus geen kunstof of epoxy vloeren. Deze beton vloeren worden na het aanbrengen gevlinderd en gepolijst. Hierna is deze klaar om geïmpregneerd te worden. Deze vloeren zijn net als de meeste gietvloeren niet heel goedkoop. Denk zeker aan een bedrag van ca. €120,-/m2. Dit is dan wel inclusief montage.

Alternatief betonvloer voor woonkamer

Gezien ik veel vragen krijg over het alternatief op gietvloeren is het natuurlijk ook leuk om te weten wat nu het alternatief op echte betonvloeren is. Daarom ben ik zelf gaan testen met cementgebonden samenstellingen voor deze vloeren en het leuke is dat ik nu een alternatief heb. Uiteraard prijstechnisch veel voordeliger dan de huidige betonvloeren. Nu heb ik een aantal samples gemaakt qua kleur, structuur en slijtvastheid en gaat op basis hiervan de eerste vloer gelegd en getest worden in een woonwinkel. Even voor de betonlook liefhebbers zal het nu om een prijs gaan van ca. €60,-/m2 inclusief montage. Dat scheelt ruim de helft van de bestaande opties.

Karweiconcurrent legt dit type nu zelfs al inclusief alle benodigde mineralen vanaf €55,-/m2 en daar zit het impregneren ook nog eens bij in. De vloer zal dan ongeveer ogen zoals in onderstaande afbeelding. Een mooie levende vloer voor een sfeervol stoer eindresultaat.

Betonvloer voor woonkamer
Betonvloer voor woonkamer

 

Betonlook vloer woonkamer echt beton
Betonlook vloer woonkamer echt beton

Meer Artikelen

  • 10000
    Goedkoop alternatief gietvloer. Je hebt ze vast wel ergens gezien. Ik heb het over gietvloeren. Denk aan kunststof gietvloeren maar ook aan Beton Cire vloeren. Je hebt misschien al geïnformeerd naar de prijzen hiervan en bent tot de conclusie gekomen dat dit soort vloeren best prijzig zijn. Niet alleen de…