Brickwall Maken? Zo doe je dat dus

Brickwall maken? Vind je het ook zo gaaf? Een stoere brickwall met deels stukwerk en deels afgebrokkeld metselwerk. Zet er een aantal goeie spots op en laat verlichting en de schaduwwerking het werk doen.

Brickwall Maken

Brickwall Maken

Het is steeds populairder geworden. Er zijn alternatieven te verkrijgen alleen de echte look, daar is toch behoorlijk wat vakmanschap voor nodig. Offerte nodig?

Het maken van een zo gave muur moet natuurlijk met echte stenen. Deze kun je kopen en laten zagen. Uiteraard zijn er ook bedrijven die ze gezaagd verkopen. Mocht je op zoek zijn naar een leverancier laat het mij dan weten. Een echte afgebrokkelde muur heb je voor een 200,- per m2 inclusief montage.

De stenen worden dan aan de wand gemonteerd. Deze wordt deels voorzien van een cementgebonden raap-laag afgewerkt met een strakke gips afwerkingen die tevens deels gewit wordt. Daarna wordt de muur deels weer afgebroken met een breekhamer. Waarna je de echte look hebt. Echter dan dit ga je het niet krijgen.

Lees dit artikel eens: Scandinavisch Interieur Welke Planten?

Ben je handig en heb je ook de tijd om het zelf te maken dan zou ik dat zeker doen. De look is ruig dus een foutje hoeft geen ramp te zijn. Ben je niet zo handig laat het doen of ga voor een alternatief. Denk dan aan fotobehang. Nadeel hiervan is dat je geen schaduweffecten kun creëren met de juiste verlichting en dat in nu juist zo sfeervol.

Brickwall maken

Een Brickwall is eigenlijk gewoon een afgebrokkelde muur. Wellicht is je muur geschikt om deze deels af te breken met een kango of breekhamer. Check dan wel even voor de zekerheid of het niet een draagmuur is.

Registreer je gratis op TGWONEN

Ontvang tips en de meest belangrijke informatie.

Abonneren

Meer Artikelen

  • 68
    Oude bakstenen muur interieur. (Brickwall) Een bakstenen muur in je interieur. ik vind dit heel gaaf. Nee ik bedoel niet de keurig gemetselde muur maar juist de wat oudere. De gemetselde muren net hier en daar wat kalk, gips of Portland Cement resten. Deze muren geven een ruige look aan elk interieur.…
    Tags: muur, brickwall, de, echte, look, deze, maken, niet

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op