Castelo Tegels Impregneren

Je kunt flink de fout ingaan wanneer je voor het eerst begint te impregneren van een vloer. Een veel voorkomend probleem is het terug zien van voetstappen na het impregneren. Deze lijken niet te verdwijnen, wat je er ook aan doet. Bij wanden komt dit probleem natuurlijk niet zo snel voor omdat je er dan niet overheen hoeft te lopen.

Wat gaat er nu fout en hoe voorkom je dit probleem?

Om te beginnen zijn er verschillende soorten impregneer middelen. Zo heb je een oplosmiddel vrije impregneermiddel en impregneermiddelen met een oplosmiddel. Je begrijpt dat een impregneer middel zonder oplosmiddel veel beter voor jezelf is. Daarnaast zijn er verdiepende en een niet verdiepende impregneermiddelen. Hierin kun je dus vooraf een keuze in maken.

Een veel gebruikte impregneer voor Castelo Tegels, is de S34 van HMK Moeller Stone Care. Deze bevat oplosmiddelen. Als alternatief kun je de S32 impregneermiddel gebruiken. Dit is namelijk de oplosmiddelvrije variant ervan. Ik zou dit zeker aanraden wanneer je tijdens het impregneren zelf aanwezig bent of kinderen in de buurt hebt.

Vooraf het impregneren dient de vloer gereinigd te worden met een Grondreiniger. Dit doe je met de R55 van HMK Moeller Stone Care. Je zorgt er hiermee namelijk voor dat de impregneer gelijkmatig de vloer in kan trekken. Je begrijpt dat een vetvlek de impregneer tegen houdt. Ook hier dus de tip wanneer je geen voetstappen etc. wilt terug zien in je vloer, na het impregneren van je Castelo vloer.

Ook tijdens het impregneren kun je nog steeds voetstap sporen in je vloer trekken. Dit komt vooral door het te weinig aanbrengen van het impregneermiddel. Door ventilatie etc. trekt de tegel te snel droog in. Door het te belopen trek je dit laagje eigenlijk weer los van je tegel. Kortom de tweede tip. Breng het dus ruim aan.

Heb je het ruim aangebracht poets dan het overtollige met een katoenen doek mooi egaal weg. Wanneer je het nu zou belopen is de kans nog steeds aanwezig dat je er weer voetstappen in trekt. Daarom na het poetsen direct de olie aanbrengen. Dit doe je met de P30 van HMK Moeller Stone Care. Door het olie laagje kun je namelijk zonder zorgen over je vloer heen lopen. Zorg dan wel dat je alleen loopt op de vlakken die je net hebt in geolied. Laat de olie ruim intrekken en poets die na enkele uren gelijkmatig uit.

Na het uitpoetsen van de olie is het tijd geworden dat je de gehele vloer kan afsluiten met een edel zeep. De P21 van HMK Moeller Stone Care is een geschikte edel zeep voor Castelo vloeren. Met lauw water en een scheutje edel zeep dweil je de gehele vloer. Nadat je de gehele vloer gedweild hebt met de edel zeep, ben je helemaal klaar en kun je nadat het droog is je vloer weer belopen. Ga jezelf de vloer impregneren? Vraag dan altijd de impregneer handleiding via de leverancier.  Wellicht wil je ook weten hoe ze gelegd moeten worden. Kijk dan op Castelo Tegels Leggen.

castelo-tegels-hal-gang

castelo-tegels-impregneren

castelo-tegels-in-keuken

 

 

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op