Drain Badkamer Schoonmaken

Als mensen kunnen kiezen tussen een putje of een douchedrain dan is de keuzen snel gemaakt. Niet alleen vanwege gootformaat tegel ook puur omdat het strakker lijkt. De meeste douchedrains zijn van RVS. Hier een aantal tips voor het schoonmaken van een douchedrain. Ook vertel ik je wat men vaak fout doet bij het monteren!

Schoonmaken:

  1. Til de drain rooster voorzichtig uit de goot. Heb je enkel een schroevendraaier? Doe er dan een theedoek omheen, om beschadigingen te voorkomen.
  2. Je ziet als het goed is nu een plastic bakje. Deze moet eruit. Heb je de afvoer aan de onderkant, trek dan het bakje naar boven. Er zijn ook aansluitingen met de afvoer aan voorzijde, trek het bakje zigzaggend naar achter.
  3. Schoonmaken en terugplaatsen!

Veel gemaakte fouten:

De montage van een RVS Douchedrain komt nauw kijken. De meeste lekkages in een badkamer komen door slecht hechtende kitnaden, zoals bij een douchedrain.

Hoe monteer je een RVS Douchedrain nu het best?

  1. Ontvetten
  2. Gebruik de PU-Afdichtingskit 2K-PU van TEGELVAST (grijze verlijmende PU kit) Deze hecht vele malen beter op RVS dan siliconenkit.

*Breng netjes de afdichtingskit aan en spuit vervolgens de siliconenspray over de PU afdichtingskit. Nadat je dit gedaan hebt. Spuit je wat siliconenspray op je kitspatel en strijkt de kitnaad glad af.

douchedrain-schoonmaken

douchedrain-tegels-onzichtbaar

Terra-Tones-Mosa-Shower-Drain-01

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op