Een perfect rechte lijn schilderen: Hoe doe je dat?

Een perfect rechte lijn schilderen, hoe doe je dat? Wanneer je een accentmuur of iets dergelijks in een andere kleur wilt schilderen dan is het soms een hele lastige klus om een mooie strakke rechte lijn te schilderen. Rechte lijn schilderen

Een perfect rechte lijn schilderen, hoe doe je dat dan?

Een perfect rechte lijn schilderen
Een perfect rechte lijn schilderen

Je kunt voor de vlakke muren gewoon gebruik maken van tape. Schilders tape of FROG tape. Wat de meeste mensen niet doen is dezelfde kleur eerst op de scheidingslijn aanbrengen. Je doet dit zodat eventuele oneffeneden in de wand of vanwege je tape niet zichtbaar gaan worden. Om deze reden is ook de Frog Tape uitgevonden. Met gewone schilders tape altijd na het afplakken, eerst afdichten met verf in de kleur van de ondergrond. Pas hierna met de andere kleur gaan werken. Zorg ervoor dat beide verlagen niet opdrogen. Dit om te voorkomen dat je de verf mee trekt.

Voor de inwendige hoeken lijkt het iets moeilijker. Vaak zijn deze hoeken namelijk niet overal even gelijkmatig. Gebruik hiervoor daarom acrylaatkit. Plak het gedeelte af wat je niet wilt schilderen. Spuit de acrylaatkit in de hoeken en strijk het glad en verf het vervolgens in de juiste kleur. Ook hier mag de verf niet opgedroogd zijn. Anders bestaat de kans dat je de verf mee trekt.

In het Youtube filmpje zie je ook goed wat ik precies bedoel.

Mocht je meer tips willen omtrent het goed en strak schilderen van wanden. Ik heb meer te vertellen over dit onderwerp. Ook als het gaat om het voorwerk wat ook regelmatig voorkomt. Denk hierbij aan het glad afwerken van wanden met een gips gebonden mortel. Hoe kun jezelf een wand glad stuken? Ben je benieuwd of wil je gewoon enkele dingen weten. Laat je reactie achter en ik probeer altijd zo snel mogelijk antwoord te geven.

Zelf vind ik het ideaal bij grotere oppervlaktes, gebruik te maken van Airless Spuitwerk. Hierbij wordt alles afgeplakt wat niet mee gespoten dient te worden. Na het voor-behandelen van de ondergrond met een primer, kan er gespoten worden.

Het mooiste resultaat hierbij is door het kruislings aan te brengen. Hierbij is verfwerk het meest egaal. Door het te spuiten in plaats van te rollen verkrijg je een nog strakker resultaat. Benieuwd hierna? Let me know! Het kan al vanaf een bedrag van €6,- per vierkante meter. Het hoeft dus helemaal niet duur te zijn om het uit te besteden. Daarnaast is je complete woning binnen 1 tot 3 dagen compleet vakkundig geschilderd en voorzien van de door jou uitgekozen kleur.

Meer Artikelen

  • 10000
    Een strak gestucte woonkamer geeft veel rust. Daarnaast kun je strak met combineren met robuuste elementen zoals gebinten in woonboerderijen. Juist door het strakke stucwerk leg je de nadruk meer op kleur of aanwezige contrasten. Denk aan het zwarte lijstje, de groene planten of gewoon het zwarte snoer van je…

2
Geef je mening

1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Simone

Ik heb een vraag over het volgende: “Met gewone schilders tape altijd na het afplakken, eerst afdichten met verf in de kleur van de ondergrond. Pas hierna met de andere kleur gaan werken”. Hoe lang moet je de ver in de kleur van de ondergrond laten drogen voor je er met de andere kleur overheen gaat? EN, hoe zit dit bij een tweede laag, je verwijderd dat tussendoor de tape, moet je dan voor de tweede laag weer de tape afdichten met verf in de kleur van de ondergrond?

Alvast bedankt!