Gele voegen badkamer schoonmaken

Je hebt wellicht een badkamer en je witte voegen beginnen steeds geler te worden. Hoe krijg je dit weer goed. Zijn hier oplossingen voor?

Wanneer je een grijs wit of antraciet wit combinatie hebt, passen hier natuurlijk geen gele voegen (warme kleuren) bij. Je wilt ze wit of in elk geval grijziger.

Het goede nieuws is dat hier zeker enkele oplossingen voor zijn. Denk aan het uitslijpen van de gele voegen waarna je vervolgens een nieuwe voeg aanbrengt. De kosten en het werk hiervan is vaak de reden waarom men dit uitstelt en blijft aankijken tegen de steeds lelijker wordende voeg.

Hoe los je dit zelf, snel en goedkoop op?

Mapei heeft een met de Fuga Fresca een heel goed middel. Deze zijn vaak alleen bij de professionele groothandel te verkrijgen.

Met een Doseerflesje van nog geen €10,-doe je zeker al een hele badkamer.

Voor het gebruik dien je het flesje goed te schudden. Verwijder de dop en je ziet een soort rood ventieltje. Breng de Fuga Fresca aan op de voeg en druk op de voeg. Knijp vervolgens iets in het flesje. Let wel op dat je de voegen van te voren wel schoon hebt gemaakt. Volgens de gebruiksaanwijzing van Mapei dien je enkele minuten te wachten om daarna alles schoon te maken met een vochtige spons. Zelf denk ik dat je het beste niet te veel in een keer kan doen. Denk aan ca. 0,25m2 en maak deze direct met een droge doek schoon. Zelf vind ik het resultaat dan een stuk beter. Wel dien je dan extra druk uit te oefenen.

Wil jij dus je gele voegen veranderen in mooie strakke witte voegen? Dan raad ik je zeker de Fuga Fresca aan van Mapei. Aangezien ik zelf niet zo van de witte voegen ben zal ik het niet gebruiken maar zal deze eerder zilvergrijs of nog donkerder, in een manhatten kleur uitvoeren.

Tegelzetters adviseren vaak wit of gewoon zilvergrijs. Vandaag hoorde dat een tegelzetter die witte tegels normaal altijd voegt met wit er verstelt van stond hoe mooi manhatten bij wit staat nadat ik dit met de klant had besproken. Leuk toch. Ben je benieuwd hoe manhatten staat bij een witte gerectificeerde tegel? Ga dan naar Tegels in Groningen.

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op