Gerectificeerde Tegels Leggen

Gerectificeerde tegels leggen. Een gerectificeerde tegel kies je om verschillende redenen. Maar wat zijn gerectificeerde tegels en hoe leg of monteer je deze tegels. Waar dien je rekening mee te houden? Dit ga ik je nu precies vertellen. Wandtegel wit 30×60 gerectificeerd Gerectificeerde wandtegels nodig voor uw badkamer? Gerectificeerde Tegels Leggen

Gerectificeerde tegels zijn tegels die na productie nog een keer precies op de exacte maat gezaagd worden. Het voordeel hiervan is dat alle tegels dezelfde maat krijgen. Een niet gerectificeerde wandtegel heeft vaak rondere kanten alleen hoeft niet per definitie niet strak te zijn. Vloer en wandtegels kunnen dus op maat gezaagd worden en dan noemen ze dit gerectificeerde tegels.

Gerectificeerde tegels kun je meestal met een krappere voeg verlijmen omdat je weet dat de tegel maatvaster is. Voeg fabrikanten adviseren meestal een minimale voeg van 2 mm. Zelf vind ik het mooier om een voegbreedte van 2 mm te hanteren bij een standaard witte gerectificeerde wandtegel.

Kies je voor een witte gerectificeerde wandtegel van laten we zeggen 30×60 voor een badkamer, dan dienen de wanden wel vlak te zijn. Ook vergt de montage het iets meer vakkundigheid en extra inzicht van de vakman.

De problemen met gerectificeerde tegels leggen

Een veel voorkomend probleem bij witte gerectificeerde wandtegels is vaak dat het eindresultaat minder is dan men verwacht. Bij het monteren van de tegels wordt vaak een bouwlamp gebruikt en werkt de tegelzetter in de herfst of winter met ander licht dan uiteindelijk gebruikt wordt. Denk aan spotjes etc. Nadat de badkamer betegeld is en alles nog goed lijkt, installeert de elektricien de spotjes en overige badkamerverlichting. Je komt de badkamer binnen, doet vervolgens de verlichting aan en het strak bedoelde tegelwerk lijkt plotseling niet zo strak meer. Heel vervelend maar wat gaat er nu mis?

Je hebt nu te maken met licht wat van boven naar beneden schijnt. Dus eventuele kleine afwijkingen in het tegelwerk zie je gelijk terug als schaduw in je voeg. Helemaal vervelend als je ook nog eens een witte voeg gekozen hebt. Je ziet het schaduweffect dan nog extremer. Dit probleem heb je met gerectificeerde witte wandtegels en krappe voegen gewoon eerder.

De oplossing voor het leggen van gerectificeerde wandtegels

Allereerst is het verstandiger om de wanden pas te tegelen nadat spotjes en overige badkamerverlichting werken. De tegelzetter ziet kleine verschillen veel eerder en kan zo meteen het werk goed afleveren. Een andere oplossing is om niet een witte voeg te pakken waar je veel eerder het schaduweffect op ziet. Pak een Manhatten voeg bijvoorbeeld van eurocol. Deze is een slagje donkerder dan Zilvergrijs. Dit kan echt prima helemaal met krappe voegen van ca. 2  mm. Eventuele schaduweffecten vallen nu al veel minder op.

Met donkere tegels pak je vaak ook al een donkere voeg. Antraciet bijvoorbeeld. Hier heb je het probleem al vele malen minder. Ook met vloertegels heb je dit probleem niet omdat je dan meestal niet met strijklicht te maken hebt.

Mooie Gerectificeerde Tegels Nodig?

Neem contact met me op voor de betere wit gerectificeerde wandtegel.

Tip!

De meeste die voor een glanzende gerectificeerde tegel gaan, kiezen voor strak. Let hierbij daarom niet alleen op de rechtheid van de tegel maar ook de witheid en de type glans. Goedkopere tegels zijn namelijk niet altijd vlak maar hebben vooral een sinaasappel oppervlak. Je test dit door te kijken naar het spiegelbeeld in de tegel. Hoe zuiverder het spiegel beeld, hoe beter het oppervlak. Juist het spotje in de badkamer oogt daardoor ook in spiegelbeeld van de wit gerectificeerde tegel, veel strakker.

Gerectificeerde witte tegels
Gerectificeerde witte tegels

Meer Artikelen

  • 10000
    Wandtegel wit 30x60 gerectificeerd. De reden waarom ik voor een wit glans gerectificeerde tegel zou kiezen en welke voegkleur ik er dan bij zou doen. Dat ga ik je in deze blog vertellen. Bij het uitzoeken van tegels voor je badkamer sta je niet direct stil bij dit punt. Gelukkig…

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op