Glans tegel of toch een matte tegel?

Ja niet alleen kleuren zijn belangrijk bij het kiezen van wandtegels. Heb je al nagedacht of je een glanzende tegel wilt of een matte?
Misschien heb je al het idee nooit een wit glanzende tegel te nemen en wil je perse een matte tegel.

Meestal laat ik altijd combinaties zien die ze zelf in gedachten hebben. Vaak is de reactie niet heel positief. “Nee dit is het toch niet helemaal”. Waar gaat het dan mis? Om een voorbeeld te geven, staat een matte wand daar waar hij staat. Hij werkt niet als een spiegel waar je soort van doorheen kunt kijken. Een glanzende tegel doet dat wel.

Zelf vind ik het leuk om het contrast te zien tusse glans en mat. De matte tegel komt net even wat stoerder naar voren in combinatie met een glanzende tegel. Daarnaast breek je de ruimte open. Waarbij de glanzende tegel voor open staat zodat je alles kunt zien en de matte wand stelt bijvoorbeeld een rotswand voor, waar je veilig met je rug tegenaan staat. Ja zo werkt je oer instinkt toch?

Tip: Zit je in de grijs wit tinten te denken? Let er dan wel op dat matte oppervlakten kunstlicht beter laat zien en hierdoor dus ook geler kan ogen.

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op