Grote tegels kleine badkamer

“Het moet een kleine tegel zijn want de badkamer is niet zo groot”.

Een veel voorkomend antwoord wanneer ik vraag of ze al een idee hebben waar ze naar op zoek zijn als ze tegels komen uit zoeken.

Nu denk je misschien, is dat niet logisch dan? Ja en nee. Het is maar net vanuit welk perspectief je het ziet natuurlijk. De meeste mensen bekijken eerst de technische kant. Maar mijn advies is om dit juist over te laten aan de vakman. Kijk zelf gewoon naar wat je mooi vindt qua kleur en structuur.

Een grote tegel maakt juiste een kleine badkamer groter in plaats van kleiner. Hoe dit kan ga ik je nu uitleggen.

Door een grotere tegel te pakken krijg veel minder voegen en dus rasters te zien. Dit zorgt ervoor dat de vloer of wand rustiger oogt. Juist een kleine badkamer oogt al snel veel te druk en vol. Houd het dus rustig waar dit kan.

“Maar de tegelzetter moet dan zoveel snijden”

Op zich is dit niet zo, je wanden worden toch niet langer? Kortom het aantal meter snijwerk blijft nagenoeg gelijk. Waar je wel rekening mee moet houden is de grote van de knipstuk. Je wilt geen knipstuk van laten we zeggen 10%. Mooier is een knipstuk van minimaal 20%. Hier gelden geen regels voor maar bepaal je voornamelijk zelf. Door het goed uit te meten vanuit het midden, kun je dit bepalen. Je hebt namelijk sowieso twee opties. Het hart (midden van de tegel) is gelijk aan het midden van je wand. De tweede optie is, niet het hart als midden te pakken maar juist precies op je voeg. Vaak houd je dan wel goede knipstukken en zaagstukken over.

Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan gewoon eerste enkele vergelijkbare ruimtes en vergelijkbare tegels in Groningen.

1
Geef je mening

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Suzanne

Beste Thomas,

Ik zie een foto van een badkamer bij het onderwerk ‘Grote tegels kleine badkamer’ van oktober ’15. Kunt u mij vertellen waar de vloertegels vandaan komen?

Vriendelijk dank voor de moeite!

Gr. Suus