Help! Ik heb schimmel in mijn badkamer voegen

Schimmel in de voegen van je badkamer is niet mooi. Daarom hier een aantal tips omtrent voegen.

Schimmel onstaat in vochtige ruimten. Het is daarom ontzettend belangrijk om de badkamer goed te ventileren. Ook helpt het om na het douchen de badkamer droog te maken met een handdoek.

Gebruik een wat fijnere voeg die schimmelwerend is. Hiermee voorkom je dat het vocht in de voegen trekt en hiermee voorkom je dus ook je schimmel probleem.

Naast voegen op cementbasis heb je ook epoxyvoegen. Wel lastiger te verwerken maar zeker een aanrader als je geen schimmel in je voegen meer wilt. Handig wanneer de ruimte lastig te ventileren is.

Een ander veel voorkomend probleem is het schoonmaken met een zuurhoudend produkt. Dit tast de cement gebonden voegen aan waardoor je voeg poreuzer wordt. Hierdoor trekken schimmels er makkelijker in en trekt het steeds meer vuil aan.

Goede schoonmaak produkten zijn bijvoorveeld de tegel en sanitair reiniger. R157 en de R159. De een ontvet en de ander ontkalkt.

De ontkalker kan zijn werk het best doen nadat kalk verwijderd is van vettige lagen. Altijd eerst de R157 gebruiken dus en daarna de R159.

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op