Hoe woonkamer opnieuw inrichten

Hoe woonkamer opnieuw inrichten. Iedereen heeft het. Je raakt gewend aan je huidige inrichting en daarom wil je het gewoon weer eens veranderen. Hoe doe je dat eigenlijk? Wanneer is een interieur goed ingericht? Lees dit artikel helemaal zodat je er straks helemaal klaar voor bent om de juiste stappen te maken.

Hoe woonkamer opnieuw inrichten
Hoe woonkamer opnieuw inrichten

Wat mij opvalt is dat veel mensen niet exact weten wat ze willen. Dat maakt het lastig om de juiste keuzes te maken. Kleuren zijn erg belangrijk en het moet toch wel rustig ogen. Of eigenlijk gezegd. Het moet goed voelen. Je merkt snel wanneer iets niet klopt. Denk aan kleuren combinaties waarbij je snel merkt dat het niet helemaal lekker zit. Waar dit door komt weet je wellicht niet meteen.

Om te beginnen moeten kleuren dus bij elkaar passen. De meeste vrouwen zijn er vaak beter in dan mannen maar ook vrouwen vinden het soms wel eens lastig. Hoe kan dit?

Het lastige van een ruimte is dat je meerder vlakken hebt waarbij ook lichtinval een grote rol speelt. Een ander puntje is het materiaal gebruik zoals glans en mat. Het licht op glans weerkaats veel meer waardoor eventueel warm licht minder zichtbaar is. Terwijl het bij mat juist meer zichtbaar is. Leg twee dezelfde kleuren naarst elkaar of loodrecht op elkaar en de kleur kan verschillend overkomen. Dit is iets waarbij je niet direct stil staat als je kleuren voor je interieur wilt uitzoeken. Kortom het is best een leuke uitdaging om het goed te doen aangezien er heel wat andere factoren bijkomen.

Hoe maak je het wat makkelijker? Samples van kleuren mee nemen naar huis en het op de juiste manier presenteren is heel handig om te doen. Zorg er dan ook voor dat je de juiste verlichting al hebt gemonteerd.

Ga naar een woonwinkel waar je inspiratie kunt opdoen. De setting en kleur gebruik geeft je goeie ideeën voor je eigen interieur. Ook merk je al snel welke stijl je het meest aanspreekt. Dit is handig als je samen met je partner het interieur wilt samenstellen. Je komt er zo achter wat jullie gezamenlijke voorkeur heeft.

Hoe woonkamer opnieuw inrichten

Een andere tip. Verzamel alle mooie afbeeldingen en maak gebruik van Pinterest. Hier kun je tevens inspiratie opdoen. Ook kun je afbeeldingen pinnen op je prikbord. Heel handig want tijdens het opdoen van inspiratie word je meer en meer geïnspireerd. Er zijn zoveel leuke combinaties en stijlen mogelijk. Om door de bomen het bos te zien, is het dus handig om hier wat meer structuur in aan te brengen. Op deze manier kun je later makkelijker de afbeeldingen terug bekijken en ideeën laten landen. Bekijk ook inspiratie bladen. Hierin staan veel tips die je vast en zeker kunt gebruiken.

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op