Hoe woonkamer vloer kiezen met zoveel keus in 2020

Hoe woonkamer vloer kiezen? We willen allemaal een unieke twist geven aan onze inrichting maar toch zijn er bepaalde stijlen waar we een voorkeur voor hebben. Zie het als onze “social style”. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een duurzame vloer. Steeds meer wordt er gekeken naar mooi, praktisch en duurzaam. Hieronder vind je meer tips en inspiratie. Wil je meer weten? Laat dan gerust je vraag achter! Enjoy your day!

Hoe woonkamer vloer kiezen? Lees onderaan hoe anderen het doen.

Er is zoveel keuze momenteel en er komt nog meer bij. Het kiezen van een woonkamer vloer gaat dus moeilijker worden in 2020. Wat je ook gaat kiezen. Een goede reden om voor het juiste te gaan is altijd goed. Naast uitstraling zijn er namelijk nog meer goede punten om bij stil te staan. Zoals duurzaamheid, gemak in onderhoud, slijtvastheid en een vloer die gemakkelijk schoon te maken is.

We gingen naar een specialist in vloeren en deden onderzoek

We gingen naar een populaire tegelstudio in Groningen om te kijken welke vragen ze dagelijks krijgen van klanten bij het uitzoeken van vloeren. Vanwege hun mooie assortiment omtrent vloeren ontvangen ze klanten vanuit heel Nederland dus dat geeft voor ons natuurlijk meteen een goed beeld.

Hoe woonkamer vloer kiezen

Wanneer is een vloer duurzaam?

Het is natuurlijk nooit exact te vertellen hoe duurzaam een vloer is. Wel proberen we een duurzame suply chain steeds beter meetbaar te maken. Ook kun je duurzaam zien in de kwaliteit. Ga je regelmatig voor een nieuwe ‘overdreven gezegd’, wegwerp vinylvloer of pvc vloer? Of kies je een vloer die langer dan 50 jaar zo goed als nieuw blijft? Een vloer die de warmte van vloerverwarming goed doorgeeft aan de ruimte is ook een onderdeel bij het kiezen van een duurzame vloer. Keramische vloeren zijn hierdoor erg intrek in Nederland.

Een houten vloer is tijdloos. Het werd vroeger gebruikt en het wordt nog steeds wereldwijd veel gebruikt als vloerafwerking. Wel zijn er steeds meer alternatieven op een houtenvloer. Laminaat en pvc kennen we wel. Ze liggen bij de meeste woonwinkels die ze ook meestal goed weten te presenteren. Keramisch parket is de laatste tijd ineens heel populair aangezien deze afwerking lange tijd soort van verborgen is gebleven. Keramisch parket wordt veelal via de tegelhandel en badkamerzaken verkocht en niet zozeer via woonwinkels.

Hoe woonkamer vloer kiezen

Keramisch parket visgraat vloer met vloerverwarming is gigantisch populair geworden.

Sinds de opkomst van deze hoogwaardige afwerking is het nu een zeer gewilde afwerking voor woonkamer vloeren. Juist omdat het zo echt lijkt en de warmte perfect doorgeeft aan de ruimte. Op deze manier is keramisch parket erg duurzaam. Eenmaal gemonteerd gaat keramisch parket jarenlang mee en blijft er ook zo goed als nieuw uitzien. Ook keramisch visgraat parket is iets wat we heel veel monteren in Nederland vanwege vloerverwarming. Wat ook heel fijn is dat deze vloeren praktisch in onderhoud zijn. Ze hebben amper iets van onderhoud nodig en zijn zeer makkelijk schoon te maken. De Tegelaer in Groningen levert zowel keramisch parket als keramische tegels door heel Nederland. Klanten blij maken met een onderhoudsvriendelijke vloer waar ze jarenlang veel plezier van kunnen hebben is toch super! Daarnaast leveren we ook veel gietvloeren.

Hoe woonkamer vloer kiezen

Lees ook dit artikel eens: Waarom je voor keramisch parket moet gaan.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dennis

De Teglaer in Oostwold is indd een geweldige zaak. Wij zijn hier ook meteen geslaagd. Bij binnenkomst was het direct al van “Wooww wat gaaf!!”.

Kirsten

Wij zijn ook naar de Tegelaer in Oostwold gegaan. We hoorden zoveel goede berichten van iedereen over deze firma. Heel uniek mooi assortiment. Zulke bedrijven kom je amper tegen in heel Nederland.

Ontzettend blij met onze vloer!

Robert

Klopt! Ze hebben bij de Tegelaer hele mooie vloeren. Vanuit Rotterdam hebben wij een behoorlijk eind gereden om ze te bezoeken. Zeker heengaan als je de kans krijgt! Wij zijn hier in elk geval zeer goed geslaagd met de vloer voor onze woonkamer en keuken. Tevens hebben we alle badkamertegels hier besteld. Zeer tevreden over de hoge service van dit bedrijf.

Met vriendelijke groeten,
Robert uit Rotterdam

Dorien

Voor het uitzoeken van onze woonkamer vloer, raadde vrienden van ons aan om eens naar de Tegelaer in Groningen te gaan. Wat een mooie vloeren hebben ze hier. Geweldig! Heb je vloerverwarming dan moet je hier zeker heen gaan. Wij zijn hier voor een mooie keramische visgraat vloer gegaan. Makkelijk in schoonmaak en in onderhoud. Het lijkt zo ontzetten echt! Bedankt Tegelaer voor de mooie vloer! Wij zijn helemaal happy!

Groetjes Dorien -xx-