Houten vloer keuken ervaringen

Houten vloer keuken ervaringen. De keuken is een belangrijke ruimte omdat je hier je voeding bereidt. Hygiëne is daarom erg belangrijk. Je wilt dat het goed schoon te houden is zonder al te veel moeite. Sappen van eten of drinken moeten makkelijk te verwijderen zijn. Ook wijnvlekken zijn niet gewenst en ogen vies en vuil in een houten vloer. Heel zonde want nu zie je alleen de vlek nog maar in plaats van je nieuwe keuken. Een relatief klein vlekje is dan ineens een dure grap.

Houten vloer in keuken wel of niet

De uitstraling van een houten vloer vind ik zelf erg gaaf. Het oogt warm en natuurlijk. Daarnaast combineert het heel mooi met andere materialen en kleuren. Een keuken moet regelmatig goed schoon gemaakt worden. Dweilen moet je goed en snel kunnen doen. Hout werkt net als een spons en absorbeert water makkelijk op. Het zet hierdoor uit. Kortom je vloer gaat uitzetten. Hierdoor gaat het bol staan en knapt het van je ondervloer los. Dit gebeurd met regelmaat in Nederland. Als je goed bent verzekerd kan je een nieuwe vloer gelukkig vaak wel weer vergoed krijgen. Het is niet de meest ideale vloer om in je keuken te leggen.

De meeste mensen kiezen hiervoor tegenwoordig keramisch parket omdat het niet meer van echt is te onderscheiden. Een keramische woonkamervloer leg je dan gerust door tot in de keuken. Met echt hout doe je dat minder snel. Daarnaast is een keramische vloer, de meest praktische en makkelijk schoon te maken vloerafwerking van deze tijd. Keramisch parket is verkrijgbaar via de tegelhandel omdat de manier van verwerking vergelijkbaar is als een vloertegel.

Houten vloer keuken ervaring
Houten vloer keuken ervaring
Houten vloer keuken ervaringen wel of niet doen
Houten vloer keuken ervaringen wel of niet doen

Een ander alternatief is om de keuken deel in houtlook uit te voeren en een andere vloer te kiezen. Zoals een gietvloer of een keramische betonlook tegel.

Houtlook keuken met strakke gietvloer betonlook
Houtlook keuken met strakke gietvloer betonlook
Houten keuken betonnen vloer - Stoere Keuken
Houten keuken betonnen vloer – Stoere Keuken

Naast andere alternatieven voor een keuken vloer kun je ook een scheiding maken tussen een houten vloer en een ander vloer zoals een keramische vloer of een betonlook vloer zoals je hieronder ziet.

Houten vloer keuken tips
Houten vloer keuken tips

Meer Artikelen

  • 70
    Houten vloer woonkamer. Een houten vloer is al jaren een veel gebruikte vloer afwerking. Met name zien we de eikenhouten vloeren in de woonkamer. Met name de multiplanken met een eikenhouten toplaag. Deze worden zowel in de olie gezet als in de matte lak. Ook zien worden ze geverfd of…
    Tags: de, vloer, houten

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op