Houtlook Tegels Leggen

Houtlook tegels kunnen net als elke andere vloertegel verlijmd verwerkt worden. Er is in principe niet veel anders aan. Toch hier enkele tips waar je wel rekening mee kunt houden wanneer je gaat voor dit type tegel. Omdat sommige houtlook tegels vanwege de lange lengte buigzaam zijn dien je er zeker wel iets anders mee om te gaan. TEGEL INSPIRATIE

Wil je meer informatie over houtlook tegels? Abonneer je dan nu op het GASPERSZ Magazine en ontvang nog meer tips over houtlook tegels.

Fabrikanten van houtlook tegels maken de tegels iets flexibel. Elke cementdekvloer is namelijk nooit helemaal zuivervlak. Ook al is deze er vlak ingelegd. Een cementdekvloer buigt namelijk altijd iets tijdens het uitharden. Vandaar dat veel tegelzetters altijd lopen te mopperen dat de vloer niet goed gelegd is. Terwijl de maker van zijn cementdekvloer hier meestal niets aan kan doen.

Vandaar dus de buigzame houtlook tegels, zodat je altijd iets met de vloer mee kunt gaan zonder stekers in je vloer te zien. Toch heeft het ook een klein nadeel. De tegelzetter heeft net een vlakke vloer gelegd en tijdens het uitharden van de lijm trekt de tegel wat anders op. Kortom alsnog weer stekers in je vloer en dat wil je niet. Daarom is het verstandig om bij buigzame en flexibele houtlook tegels gebruik te maken van een tegel nivelleringssysteem. Niet zozeer omdat een tegelzetter niet goed kan zetten. Meer omdat buigzame tegels weer terug kunnen buigen in zijn oorspronkelijke stand.

Wil je weten wat een nivelleringssysteem is? Laat het me weten. Ik zal hier binnenkort iets meer over vertellen. Voordat ik dat doe, hier eerst enkele inspiratie foto’s van Keramisch Parket in de woonkamer.

Nog even een kleine tip extra! De voegkleur van houtlook tegels kun je natuurlijk het best afstemmen op de houtkleur. Er bestaan gewoon bruinige voegen zoals de Buxy voeg van Eurocol bijvoorbeeld. Anders de bruine voegkleuren van Coba of Mapei.

Houtlook Tegels Woonkamer Leggen
Houtlook Tegels Woonkamer Leggen

 

Houtlook Tegels Woonkamer Bruin Wit
Houtlook Tegels Woonkamer Bruin Wit: De Pastorelli Castano 20×80 met voegkleur Grijsbruin van Eurocol is een echte aanrader in mijn ogen.

Houtlook Tegels Woonkamer
Houtlook Tegels Woonkamer

 

Houtlook Tegel Leggen
Houtlook Tegel Leggen

Meer Artikelen

  • 10000
    Het idee dat vloertegels koud ogen en koud aanvoelt, is van vroeger. Nu er ook nog vloertegels zijn die ogen en voelen als een houten vloer, is dat idee helemaal voorbij. Het keramisch parket van nu is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Omdat vloertegels veel beter geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming,…

6
Geef je mening

6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anita

Waar kan ik die houten vloer tegels. Van steen kopen Gr anita

Deborah

Ook ik ben benieuwd naar de visgraat tegel bruin wit.

Lou

Kunt u mij ook vertellen welke naam vloer heeft van de keramische parketvloer visgraat van plaatje woonkamer bruin wit en waar verkrijgbaar? Prachtig, ook de bank en verdere inrichting!

Jeanne Zandbergen

Kunt u mij vertellen welke naam vloer heeft van keramisch parketvloer visgraat van plaatje woonkamer bruin wit ,en waar verkrijgbaar ? Erg mooi !
Vriendelijke groet
Jeanne Zandbergen