Huis opknappen voor verkoop

Je woning verkopen en nu! Hier een aantal tips om jou woning er weer gelikt uit te laten zien.

1. Kwistig met de kwast

Een likje verf doet wonderen. Zorg ervoor dat alles er weer fris uitziet. Geef wanden en planfonds weer die frisse kleur. Pak voor de basis gewoon basis tinten. Met accessoires kun je kleur in je woning brengen. Dus doe eens niet zo gek en leg de knal gele op paarse verf nog even weg.

2. Repareer of vervang wat stuk is

Is er iets stuk zoals een kastje van de keuken een lekkende kraan. Repareer dit dan. Zorg ervoor dat het weer functioneert. Een woning hoort gewoon te functioneren. Vooral in de keuken wordt veel gewerkt en in de badkamer wil men kunnen ontspannen. Lekkende kranen zorgt enkel voor stress en irritaties toch? Vraag binnen je vrienden kring of iemand dit voor je kan maken. Zo moeilijk is het niet en de bouwmarkten zijn vaak tot laat nog wel open.

3. Frisse badkamer

De badkamer een plek waar je wilt ontspannen. Een badkamer moet fris en schoon zijn. Geen vieze donkere plekken op het planfond of de wanden. Zijn de voegen wis geworden, fris deze dan weer op met voegen verf. Pak de juiste kleur en je badkamer oogt weer als nieuw. Het hoeft dus helemaal niet veel te kosten.

4. De keuken (weer als) nieuw

De keuken hoort te functioneren en is tegenwoordig een meubel stuk waar velen erg trots op zijn. Heb je een keuken die nog erg gedateerd is. Laat deurtjes over spuiten. Zet er nieuwe greepjes op. Desnoods weer een aanrechtblad en kraan van deze tijd.

5. Licht onder de loep

Verlichting wordt snel vergeten maar is ontzettend belangrijk. Zorg dat je algemene verlichting het goed doet en creëer wat sfeerverlichting, direct en indirecte sfeerverlichting. Hier zijn vele leuke oplossingen voor en kan ook gewoon goedkoop met wat kaarsjes.

6. Vloer

Ziet de vloer er niet meer uit of is je vloer gewoon niet meer van deze tijd. Sloop het eruit. Desnoods egaliseer je het opnieuw geef het de juiste kleur en vergeet de plinten niet voor een nette en strakke afwerking. Het zijn de kleine details die het hem doen. Gewoon lekker strak, goedkoop en simpel. Koop een MDF plaat en laat deze meteen bij de bouwmarkt in stroken van ca. 7 a 8 cm zagen. Verf ze wit en je hebt leuke en goedkope plinten voor je hele woning.

7. Kritische blik op meubels

Passen de meubelen nog wel in je woning? Verkoop meubelen niet afbreuk doen op je interieur. Er zijn genoeg mensen waarbij het allen maar op de functie gaat. Koop eventueel zelf op Marktplaats weer een nieuwe mooiere bankstel. Het hoeft echt niet duur te zijn. Kleuren combinaties moeten wel goed zijn in een woning. Let hier dus goed op.

8. Kijk op kleur

Je wilt je woning verkoop klaar maken. Het gaat dus niet om je persoonlijke smaak. Je wilt een publiek aantrekken die je woning wilt gaan kopen. Maak het aantrekkelijk door de meest gekozen kleuren combinaties te kiezen. Houd je woning licht als je de woning ruimer wilt laten ogen. Houd de basis rustig en breng kleur met planten en accessoires in huis. Kleuren wissel je veel makkelijk dan even een wand opnieuw sauzen.

9. Ruim op!

Al snel heb je veel te veel in je woning. Dit kan allemaal weg. Zet het op de foto en verkoop het of gooi het weg als het niet goed is. Hoe meer rommel of accessoires in de meest variërende kleuren hoe rommeliger het lijkt. Of koop een spuitbus en spuit alles in de juiste kleur. Denk aan een vazen of bloempotten die je best een likje verf kunt geven.

10. Vergeet ook de buitenkant van je huis niet..

De buitenkant van het huis is het eerste wat je ziet. Daarnaast is het belangrijk dat je woning er technisch ook goed voorstaat. Zet kozijnen weer netjes in de verf. Het ziet er meteen weer verzorgd en netjes uit.

 

 

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op