Kast maken mdf of multiplex

Een kast heeft wat mij betreft niet alleen een praktische functie. Ben je handig en wil je een kast maken maar twijfel je nog tussen MDF of Multiplex?

Multiplex splintert eerder dan MDF. Het ligt ook vooral aan het gereedschap dat je gebruikt. Festool bijvoorbeeld heeft handgereedschap waar je heel fijn en netjes mee kunt zagen. Zelfs de decoupeerzaag van Festool geeft nagenoeg geen splinters tijden het zagen wanneer je het hulpstukje gebruikt.

Op de afbeelding zie je dat een kast niet heel ingewikkeld hoeft te zijn. Hier een kast heel simpel en strak. Toch in combinatie met een gietvloer, geeft het de ruimte door de kleur een warme look.

MDF of Muliplex?

Mdf is wat strakker dan multiplex en is hierdoor ook makkelijker strak te spuiten in de gewenste kleur. Mocht je toch twijfelen om het met een kwast te doen. Doe het laag voor laag. Eerst plamuren dan weer schuren met een fijne korrel, verven, schuren en vervolgens aflakken. Bij het verven altijd aanbrengen in 2 richtingen. Wat betreft schuren geldt, hoe fijner de schuurkorrel hoe fijner het eindresultaat. Het is maar net hoe netjes je het wilt. Wellicht volstaat voor jou gewoon simpel een likje verf. Anders kun je altijd nog je kast laten spuiten.

boekast-maken-mdf-of-multiplex

boeken-kast-maken

 

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op