Keramische tegels voor terras

Keramische tegels voor terras. Hoe mooi is het om je woonkamer vloer door te trekken naar buiten. Kan dit? Ja je kunt keramische woonkamer tegels als terras tegels leggen. Het is voor de huizenbezitters, een sterk opkomende trend. Hoe je dit doet en waar je rekening mee dient te houden, ga ik je hier nu allemaal uitleggen.

Keramische tegels voor terras en zwembad
Keramische tegels voor terras en zwembad

Vorstbestendige tegels voor buiten

Keramische tegels voor buiten op je terras dienen vorstbestendig te zijn. Wanneer het vriest wil je natuurlijk niet dat je tegels gaan knappen en schuren. Veel keramische tegels zijn vorstbestendig en geschikt voor buiten. Vraag hier dus altijd naar wanneer je dit wilt gaan toepassen. De tegel fabrikant stelt deze informatie altijd beschikbaar.

Keramische tegels terras
Keramische tegels terras

Keramische tegels op zand leggen

De meeste vloertegels voor je woonkamer kunnen niet zomaar op zand gelegd worden zoals stoeptegels. Een goed geconstrueerde ondergrond is nodig vanwege de verlijming met de tegels. Een betonnen constructie is het meest gebruikelijke. Ook dien je ervoor te zorgen dat regenwater onder je tegel weer afgevoerd kan worden door verdamping of ventilatie.

Keramische tegels voor terras en zwembad
Keramische tegels voor terras en zwembad

Vocht en regenwater afvoeren

In Nederland regent het veel. Hierdoor je zie bij slecht geconstrueerde terrassen schuren in de tegels. Dit komt door vorst of door het vele vocht wat in de betonnen constructie te snel verdampt bij een hete zomerdag.  Daarom is het belangrijk om vocht en regenwater zo snel mogelijk af te voeren. Dit door je door een goed afschot in je terras en het gebruik van een special ontwikkelde drainage-mat voor keramische terrastegels. Door het toepassen van dit systeem is kwaliteit gegarandeerd.

Keramische tegels voor dakterras
Keramische tegels voor dakterras

Keramische tegels voor dakterras

Een andere trend van de laatste jaren is het gebruik van speciale tegeldragers waardoor je keramische tegels ook buiten op je dakterras kunt plaatsen. Zoals je ziet op de afbeelding geeft het meteen een huiselijke sfeer. Wil je meer weten van dit handige systeem of naar bedrijven die dit voor je kunnen uitvoeren? Laat het mij dan weten.

 

Meer Artikelen

  • 10000
    Houtlook tegels visgraat. Houtlook tegels zijn trendy en zeer praktisch in de woonkamer. Tegenwoordig zie je meer en meer houtlook tegels in visgraat gelegd. Welke formaten zijn hier geschikt voor? Houtlook tegels visgraat formaten De meeste mensen kiezen nu juist voor een iets grotere visgraat. Denk hierbij aan het formaat…

2
Geef je mening

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Melanie

Welke tegel is hier gebruikt? (Keramische tegel voor Terras en zwembad)

Hofman

Hallo ik heb even een vraagje hebben jullie ook buitentegels graag hoor ik van u
Mvg mevr Hofman