Keuken tegels of niet

Keuken tegels of niet

Je twijfelt of je wel of geen tegels op gaat monteren op de achterwand van je keuken? Is het praktisch en wat zijn de alternatieven hierop? Bij een keuken draait het op de praktische kant maar het is ook vaak de smaak maker van een woonkeuken. Helemaal is deze tijd met allerlei nieuwe snufjes. Koken is leuken en dat wil je het liefst in een keuken doen waar je lekker je gang kan gaan.

Een praktische keuken achterwand

Een praktische keuken achterwand is makkelijk schoon te houden.  Denk aan vetspetters en maar ook de niet zichtbare bacteriën. Hygiëne  is een van de meest lastige punten in een keuken waar veel gekookt wordt. Hoe houdt je nu echt schoon?

Keuken muurverf
Keuken muurverf

Keuken tegels voor achterwand

De meeste tegels dragen enorm bij aan een goed en makkelijk schoon te houden keuken achterwand. Daarnaast zijn keramische keuken tegels verkrijgbaar in vele varianten en designs. Qua ontwerp en het matchen van kleuren dus ideaal.

Vloertegels tegen keuken achterwand

Dat wandtegels geschikt zijn voor een keuken achterwand klinkt logisch maar wisje kunt ook vloertegels plaatsen tegen je de achterwand van je keuken. Het kiezen van je keuken vloer kun je dat meteen matchen met de kleur van je achterwand en vice versa.

Wit marmer keuken achterwand
Wit marmer keuken achterwand – Een Alternatief op marmer is imitatie marmer. Zoals de  Marazzi Allmarble (makkelijker schoon te houden)

Schrobbare muurverf keuken

Geen tegels maar gewoon met schrobbare keuken muurverf . Ook dit is een alternatief voor een strakke keuken achterwand. Het is wel iets minder praktisch dan een keramische tegel maar het kan zeker. Zorg er dan wel voor dat je muur strak gestukt zijn en gebruik geen glasvezel behang. Mijn ervaring is dat dit niet heel lang schoon blijft.

Keuken schrobbare muurverf
Keuken schrobbare muurverf

Keuken behang

Steeds meer mensen laten hun achterwand behangen met een sterke vinylbehang. Kan dit? Ja tuurlijk kan het! Bekijk wel goed de verschillende soorten. Het moet natuurlijk wel makkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast wil je niet dat je behang tijdens het koken van je muur af smelt.

Keuken achterwand panelen

Een ander alternatief is het kiezen van wan keuken achterwand panelen. Denk aan panelen van RVS, composiet of glazen panelen. Ook dit kan erg strak uitzien.

Keuken achterwand panelen
Keuken achterwand panelen

Keuken tegels of niet

Of je nu wel of geen tegels neemt voor de achterwand van je keuken is helemaal aan jou of jullie. Doe inspiratie op via woonblogs zoals deze of bekijk magazines van gave keukens. Je ziet al snel iets waar van je denkt he! Dat is gaaf! Vind je zoiets, bewaar dan de afbeelding van Pinterest of download het plaatje dan gewoon.

Hieronder enkele leuke voorbeelden van keukens.

Keuken zonder wandtegels

Eikenhouten Keuken met Belgisch Hardsteen
Eikenhouten Keuken met Belgisch Hardsteen
Keuken met woonbeton
Keuken met woonbeton

Meer Artikelen

  • 63
    Portugese tegels in keuken. We blijven ze steeds weer terug zien. Ik heb het over de Portugese Tegels in de keuken. Portugese tegels zijn geschikt voor een keuken vloer en kunne tevens dienen als keuken tegels voor de achterwand.  Portugese tegels zijn er origineel "Cementtegels" en in de keramische variant.…
    Tags: de, tegels, keuken