Kinderbed Houten Huis

Kinderbed houten huis. Erg stoer en leuk om te hebben als kind. Als kind zou ik het wel weten. Helemaal leuk om cadeau te geven wanneer je kind iets te groot geworden is voor zijn huidige bedje. Helemaal leuk wanner je handig bent om het zelf te maken. Hier alvast wat inspiratie! Bouwpakket Kopen?

tg wonen bed houten huisje zwart
Het bed van mn zoontje Remy! bed houten huisje zwart

Kinderbed Houten Huis Maken

Hier boven zie je het bed dat ik gemaakt heb voor mijn zoontje Remy. Hij wordt bijna 4 jaar en groeit als kool. Zijn oude bedje was heel snel verkocht en daarom had hij natuurlijk weer snel een nieuw bed nodig. Op basis van onderstaande foto’s heb ik zijn bed gemaakt. Het matras en lattenbodem zijn gewoon gekocht bij de Ikea. Verder komen de balken bij een lokale houthandel vandaan. Ben je benieuwd naar de maten van het hout en het type gebruikte hout? 6 balken geschaafd vurenhout van het formaat 44×69 mm met een lengte van 2,70 meter. Met het juiste gereedschap en een likje matte houtskool verf van de praxis zie je boven het eindresultaat. Remy was er echt heel blij mee!

Het dak maken van het houten huisje

Het is handig om vooraf te bepalen welk formaat matras en lattenbodem je wilt hebben. Op basis hiervan weet je namelijk precies hoe breed het bed moet gaan worden. Wanneer dit eenmaal bekend is weet je meteen hoe breed het geheel moet worden en kun je beginnen met het uittekenen van het dak. Zelf heb ik een dak onder een hoek van 45 Graden gemaakt. Zo is het heel simpel om het schuine dak en verticaal staande balk, onder hoek van 22,5 graden te zagen. Hierdoor loopt alles van poot tot puntdak, mooi in één geheel door. De breedte van het puntdak moet gelijk zijn als het de totaal breedte van lattenbodem plus 2x de balkmaat (in mijn geval 2x 44mm plus 2x 2,5 mm speling). De lattenbodem was 60 cm breed dus ik kwam uit om een totaal breedte van. 700 mm + 88 mm + 5 mm = 793 mm breedte. Om de lengte van de schuine zijde te berekenen deel je de breedte door twee. Dus 793 mm / 2 = 396,5 mm. De schuine zijde van het dak wordt dan 560 mm lang. Mocht je een andere hoek of maatvoering willen? Hier een handige rekentool gebaseerd op de stelling van Pythagoras. Je vult hier in mijn geval dan de lengte 396.5 in voor A en voor B.

Zie hieronder meer inspiratie. Wil je een compleet bouwpakket ontvangen van bovenstaand bed? Dat kan al voor slechts €290,-. Bezorgkosten zijn hier bij inbegrepen. Overige maten op aanvraag. Contact

 

Kinderbed Houten Huis
Kinderbed Houten Huis

 

Stoer bed kind hout mat zwart huisje
Stoer bed kind hout mat zwart huisje
Houten bed kind zelf maken
Houten bed kind zelf maken
Bed Houten Huisje
Bed Houten Huisje

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op