Kleur kozijnen kiezen

Kleur kozijnen kiezen. Het kiezen van de juiste kleur voor je kozijnen kan lastig zijn. Het is niet heel moeilijk maar toch moet je de knoop door hakken. Hoe lastig het voor jou is, is helemaal aan jezelf. Wellicht heb je al iets gedachten en wacht je op de juiste reactie van je partner of je vrienden. Hier in wat hulp en tips voor het kiezen van de juiste kleur voor je kozijnen.

Kleur kozijnen kiezen licht of donker

Ga je voor een lichte kleur of juist voor wat donker. De kleur van je kozijnen kunnen erg bepalend zijn voor de totale look van je inrichting. Laat je ze wegvallen of laat je ze juist iets meer opvallen. Kies je voor één van de twee of ga je voor een combinatie?

Kleur kozijnen kiezen lichte wanden donkere vloer
Kleur kozijnen kiezen lichte wanden donkere vloer

Een mooie donker neutrale visgraat vloer waarbij de wanden en kozijnen licht van kleur zijn. De hoge witte plinten staan perfect op deze gave houten visgraat vloer. De contrasten van kozijnen en ramen vallen hier compleet weg. Dit zorgt er dan wel weer voor dat je je oog ergens anders op kunt laten vallen. Hier een zit hoek midden in de woonkamer. Heb je een woonkamer met ruime maten? Bedenk dan dat een zithoek niet perse in een hoek gesitueerd hoeft te worden. In bovenstaande afbeelding is goed te zien hoe het ook kan.

Kleur kozijnen kiezen hoe doe je dat
Kleur kozijnen kiezen hoe doe je dat

Hier een combinatie van witte kozijnen en een zwart doorkijk wandje. Je zou kunnen zeggen dat het kozijnen zijn. Als met al qua kleur een licht ingerichte woonkamer. De tafel en doorkijk wand zorgen voor een leuk contrast met dit lichte interieur.

Welke kleur kozijnen kiezen witte muren
Welke kleur kozijnen kiezen witte muren

Iets meer gebruik gemaakt van donkere kleuren. Een donkere keuken met een redelijke lichte vloer, witte muren en donkere kozijnen. Het ziet er erg volwassen en stoer uit naar mijn idee. Ook de BrickWall past hier goed bij.

Kleur kozijnen kiezen welke kleur
Kleur kozijnen kiezen welke kleur

Hier een goed voorbeeld van een opvallend kozijn. Let goed op de kozijnen aan de linker kant. Deze lopen meer verticaal terwijl het kozijn boven het aanrecht meer horizontaal loopt. Persoonlijk vind ik dit erg onrustig. Hoe denk jij hierover?

Kleur kozijnen kiezen Lichte vloer witte wanden donkere kozijnen
Kleur kozijnen kiezen Lichte vloer witte wanden donkere kozijnen

Het iets laten opvallen van je kozijnen geeft hele subtiele contrasten. Juiste dit subtiele vind ik persoonlijk heel mooi. Terwijl alles erg licht ingekleurd is, valt hier het kozijn van hal naar woonkamer erg op. Niet alle kozijnen vragen even veel aandacht op. Zo zie je dat je best mag combineren tussen twee kleuren voor je kozijnen. Kozijnen laten schilderen

Welke kleur kozijnen schilderen
Welke kleur kozijnen schilderen

Meer Artikelen

  • 75
    Kleur plafond woonkamer. Welke kleur kies je voor het plafond? Heb je hier wel eens bij stil gestaan. Misschien denk je wel dat elk plafond gewoon standaard wit is? Voor jou dan hier enkele voorbeelden van plafonds en kleuren. Je ziet al heel snel welk effect het heeft. Bij de…
    Tags: hier, de, voor, kleur, donkere, licht, woonkamer, goed, meer, wit

1
Geef je mening

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Gerard

Welke kleur is de muur en kozijn in foto 1? Graag kleurcode als het kan.