Kleur plinten kiezen woonkamer

Kleur plinten kiezen woonkamer. Hoe bepaal je nu in welke kleur je de plinten gaat verven? Ik laat je hier verschillende manier zien zodat je straks zelf een goede keuzen kunt maken. TEGELAER

Kleur plinten kiezen woonkamer bij harde contrasten

Het contrast tussen muur en vloer is natuurlijk mede bepalend voor de kleur van je plint. Stel je hebt een donkere vloer en witte wanden. Wanneer je de plint in de kleur van de muur doet, houd je nog steeds een hard contrast. Bij grotere ruimtes zoals in een woonkamer is dit juist erg mooi. Bij kleine ruimtes oogt het vloer oppervlak wel kleiner.

Een midden donkere woonkamer met zwarte plint
Een midden donkere woonkamer met zwarte plint

Een midden tot donkere woonkamer door het donkere kozijn. Daarom hier zwarte plinten. Je ziet dat het heel goed kan. Geeft net even iets meer sfeer en luxe in mijn ogen.

Plinten in de kleur van de vloer bij harde contrasten

Met witte wanden en een donkere vloer, kun je doormiddel van plinten de ruimte iets groter laten lijken door de plinten ook in de kleur van de vloer uit te voeren. Je vloer oppervlak lijkt op deze manier optisch groter. Zelf heb ik hier vaak een badkuip idee bij en daarom zou ik het zelf juist niet doen.

Plinten in kleur van muur of vloer
Plinten in kleur van muur of vloer

Een lichte ruimte door de lichte kleur van vloer en wand. Hier is gekozen voor een witte plint. Zou in deze situatie ook mijn keuze zijn geweest.

Kleur plinten kiezen woonkamer bij lichte ruimte
Kleur plinten kiezen woonkamer bij lichte ruimte

Plinten bij een zacht contrast tussen wand en vloer

Heb je een zacht contrast tussen wand en vloer, welke kleur geef je dan de plint? In mijn optiek mag je een plint best goed zien. Ik zou dan bij een lichte ruimte voor een witte plint kiezen en bij een wat donkerdere ruimte voor een zwart of antraciet kleurige plint. Bij een warme combinatie zoals beige met bruin, past een zwart kleurige plint heel goed. Juist door de plint iets te laten opvallen maak je de ruimte sfeervoller. Ook de verhouding van de plint ten opzichte van de ruimte is beter zichtbaar. De ruimte oogt veel groter ten opzichte van de plint.

Kleur plinten kiezen wit
Kleur plinten kiezen wit

Meer Artikelen

  • 10000
    Moderne woonkamer meubels inspiratie en toch sfeervol, hoe creëer je dit? Ik denk dat iedereen wel sfeer in zijn woonkamer wil. Niemand wil in een sfeerloze ruimte wonen hoop ik. Met een paar kleine aanpassingen haalt iedereen sfeer in huis. Zelfs met de meest strakke meubels. Ik heb hier voor…

4
Geef je mening

3 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jeane

Dag Thomas, ik vind die vloer met wit/grijze tinten gelegd in breed vissengraat (staat onder ‘Plinten in kleur van muur of vloer’) echt prachtig. Heb jij misschien enig idee waar ik deze vloer kan vinden?
Dank alvast voor jouw moeite!

Carlijn

Dag Thomas, ik heb een witte vloer en witte wanden waarvan 1 wand metalic grijs. Het oogt nu allemaal wel erg wit. Ik wil de plinten misschien een andere kleur geven, moet ik dan de deuren, raam kozijnen ed ook in de kleur vd plint doen of kan ik deze wit houden?

Carlo

Hallo Thomas,

Ik heb een vraag over de juiste plint kiezen. Wij hebben een grote woonkamer met een lichte tegel in molenwiek verband met antraciet passtuk. 2 muren zijn gebr wit en 2 zijn cappuccino en mokka kleur, deze willen we schilderen in 1 grijstint.
De plinten en kozijnen zijn nu antraciet en nieuwe kasten in betongrijs, wat is een juiste kleur voor plint en eventueel muur?

Ik kijk uit naar uw reactie,
Met vriendelijke groet, Carlo