Lichtplan voor je woonkamer

Sfeer in huis door een goed lichtplan voor je woonkamer. Sfeer word door iedereen anders beleefd. Een ding wat bijna voor iedereen geld, is dat bij sfeer ook warmte hoort. Denk hierbij een de gloed bij zonsondergang op een warme zomeravond. Deze sfeer is wat ik bedoel met sfeer in je woonkamer.

Door een goed verlichtingsplan te maken haal je deze sfeer in huis. Vandaar dat een openhaard ook zeker bijdraagt aan een sfeervolle woonkamer. Kaarsjes geven dezelfde warme gloed. Niet vergeten dus. Lampen en spotjes zijn de meest gebruikelijke sfeermakers. Hierbij is het belangrijk dat je wel dezelfde type lampen gebruikt. Hiermee bedoel ik het type verlichting. Het ene lampje moet niet geler of witter zijn dan het andere. Dat geeft namelijk veel onrust en zorgt voor ongelijkmatige sfeerverlichting. Naast geel en wit kan verlichting ook roze of paars ogen. Led verlichting is verkrijgbaar in elke kleur. Bedenk dus vooraf goed welke kleur verlichting je wilt.

Maak dus een plan van verlichting. Denk hierbij ook aan indirect en directe verlichting. Indirect is meer de gloed op wanden of plafonds. Juist dit maakt een ruimte zoals een woonkamer erg sfeervol.

Lichtplan woonkamer maken
Lichtplan woonkamer maken

 

Meer Artikelen

  • 10000
    Altijd al gave design lampen willen hebben? Neem dan zeker eens een kijkje in Loenen aan de Vecht. In de showroom zie je de meest gave lampen! Zoals je ook op de foto ziet doet verlichting erg veel. Hier niet alleen de lampen maar ook de spotjes in het plafond.…

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op