Matte Tegels Badkamer

Wel of geen matte tegels in de badkamer? Persoonlijk hou ik van een combinatie tussen matte tegels en glanzende tegels. Het spelen tussen matte en glanzende tegels, zorgt voor meer diepte namelijk. Niet alleen het contrast tussen licht en donker.

Wanneer kies je voor een matte tegel?

  • Qua onderhoud en schoonmaak kan er zeker een verschil zijn. Wanneer je snel een indruk wilt krijgen van hoe gevoelig een tegel is voor kalk hier de tip. Ga met je nagel of de tegel. Zie je een wittige streep dan is het een redelijk onderhoudsgevoelige tegel. Is dit niet het geval dan zal het enkel wat oppervlakkig vuil zijn wat je zo nu en dan even makkelijk weg haalt. Anders blijf je namelijk poetsen. Hou je niet van poetsen doe dan zeker even dit simpele testje.
  • De grote van de ruimte speelt ook een grote rol. Je snapt dat een matte tegel niet werkt als een spiegel. Een glanzende tegel doet dit wel. Vooral donker glanzende tegels werken sterk als een spiegel. Hierdoor kun je dus met donkere tegels juist de badkamer groter maken.
  • Verlichting is ontzettend belangrijk. Vaak iets waar velen niet bij stil staan. Ook dit maakt uit of je voor een glanzende of matte tegel gaat. Een matte tegel laat indirect sfeerverlichting namelijk veel beter zien dan een glanzende. Dit is bij een glanzende tegel bijna niet het geval omdat het oppervlak het licht weerkaatst. Kijk hier dus ook even naar. Heb je nog geen verlichtingsplan? Maak er dan een!
  • Contrasten tussen licht en donker, mat en glans of warm en koel. Iets wat je soms gebruikt om iets te laten opvallen. Iets wat je gaaf vindt springt er dan uit. Neem een donkere wand en zet daar een rood accessoire voor. Dit zal er op een matte tegel extra scherp gaan uitspringen. Op een glanzende tegel zie je namelijk het spiegelbeeld van je rode accessoire waardoor het contrast minder scherp is. Kijk dus ook goed naar je accessoires in de badkamer. Denk hierbij aan je badkamermeubel bijvoorbeeld.
  • Glanzende meubelen en sanitair? Sanitair glanst meestal. Juist op een matte achtergrond is dit erg gaaf. Ook hier dus de vraag welke badkamermeubelen komen in je badkamer en hoe ziet je sanitair eruit.

Hier onder enkele badkamer voorbeelden met matte en glanzende tegels.

Matte tegels in aarde tinten. Rak Earthstone Off Beige - Off Grey bijvoorbeeld
Matte tegels in aarde tinten. Rak Earthstone Off Beige – Off Grey bijvoorbeeld
Matte Tegels Badkamer
Matte Tegels Badkamer
Een meubel zoals deze maak je heel makkelijk met een Kerdi board.
Een meubel zoals deze maak je heel makkelijk met een Kerdi board. Voorzien van keramisch parket. Let ook op de haakse RVS Profielen bij de douchewand.

Meer Artikelen

  • 61
    Gerectificeerde tegels leggen. Een gerectificeerde tegel kies je om verschillende redenen. Maar wat zijn gerectificeerde tegels en hoe leg of monteer je deze tegels. Waar dien je rekening mee te houden? Dit ga ik je nu precies vertellen. Wandtegel wit 30x60 gerectificeerd Gerectificeerde wandtegels nodig voor uw badkamer? Gerectificeerde Tegels Leggen…
    Tags: de, tegels, niet, voor, tegel

2
Geef je mening

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hermon

Welke verlichting kleur is dit, en is dit Led (dimbaar) vermogen?

H vesters

Van welke fabrikant is de witte wastafel met los onderkastje