Mosa tegels schoonmaken

Mosa Tegels Schoonmaken. Hoe krijg je een Mosa tegelvloer schoon?

De matte Mosa tegels Terra Maestricht is al jaren een hele populaire tegel. Echter heel vaak bij grotere vloer oppervlakken en veel daglicht, zie je bij dit type vloer, heel snel vlekken wanneer je er onder een schuine hoek naar kijkt. Hoe je ook schoonmaakt ze lijken lastig te verwijderen. Prijs Schoonmaken Mosa Vloeren

 

Schoonmaken Mosa Tegels Vloer
Schoonmaken Mosa Tegels Vloer

Om te beginnen is het handig om te weten hoe je een tegelvoer het best schoonmaakt. Dit doe je met een geschikte ontvetter en eventueel een geschikte ontkalker. Denk aan de HMK R57 / R157 Intensieve tegelreiniger en de HMK R59 / R159 Tegel- en sanitairreiniger. De een is voor het ontvetten en de ander voor het ontkalken. Wissel deze producten om en om. Kortom dweil de ene keer met de R157 en de andere keer met de R159. Op deze manier houd je de vloer goed schoon.

Mosa Tegels Schoonmaken fout nummer 1

Wat gaat er namelijk meestal fout?
Veel mensen maken vloeren schoon met de verkeerde schoonmaakmiddelen waardoor er juist vettige lagen ontstaan. In deze lagen hoopt zich steeds meer en meer vuil op. Dit ga je uiteindelijk altijd terug zien. Vooral bij de strak matte vloeren uit de Mosa Terra Maestricht collectie.

 

Meer Artikelen

  • 69
    Zelfde vloer door hele huis? Leuke vraag en ik denk dat er veel mensen zijn die willen weten of ze voor de keuken, hal en de woonkamer dezelfde vloer moeten nemen of juist niet. Vaak herken ik meteen een onderscheid in de reden waarom veel mensen juist wel verschillende vloeren…
    Tags: de, vloer, vloeren

12
Geef je mening

9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sarah

Ik heb mosa tegels in mijn badkamer en er zitten rare vlekken in de tegels. Ik krijg het niet schoon, kan iemand laten weten hoe dit schoon te maken (liefst zonder dure merken die vervolgens toch niet werken). Dank vast

Gery

Dag

Het enige wat helpt is ammonia, goedkoop en goed.
Maar probeer het eerst op een klein stukje.
Ik doe het al jaren en heb eindelijk geen probleem met vlekken strepen en waas.
G

C B

Ik heb deze vloer van mosa Terra Maastricht matte tegels ook al 10 jaar. Verschrikkelijk!! Ik heb ook van alles geprobeerd maar krijg de vlekken niet weg. Ik heb zoveel spijt van deze vloer en wil hem eigenlijk ook laten vervangen. De vloer was ook nog eens niet goedkoop. Als iemand een tip heeft dan hoor ik het heel graag!

Ellen

Ook hier een prachtige mosa vloer…..
Maar wat een verschrikking in onderhoud, werkelijk alles zie je erop en is met normaal dweilen niet of slecht weg te krijgen!
Al een aantal keer mosa over de vloer gehad en de vloer is gereinigd ongeveer een maand goed en dan begint het weer.
Ik dweil zoals voorgeschreven maar met een gezin is dit een waardeloze vloer, echt mijn grootste fout ooit!
Hij ligt nu 10 jaar en gaat er binnenkort uit, en zeker geen mosa vloer meer voor ons!
Zelfs verschillende leveranciers gesproken die deze vloer niet meer willen verkopen.

Hubert van Lieshout

Hallo, mijn antracietgrijze tegels zijn met name in badkamer/ toilet niet meer schoon te krijgen. Ook met de door Mosa geadviseerde reining blijven er urinedruppels en andere vuiligheid zichtbaar. Ook zitten er druppels op de keukenvloer op sommige plekken die er met geen mogelijkheid meer uit of af gaan. Ik heb alle geadviseerde HMK middelen van Mosa gebruikt. Mocht u hulp kunnen bieden, dan hoor ik het graag.

Louis van Dijk

Beste Thomas,

Ook ik heb de Mosa Terra Maestricht matte tegel in huis liggen. Een prachtige tegel als hij nieuw is. Ben nu in staat om er een houtenvloer overheen te leggen. De vloer is vol vlekken en strepen. Maak altijd schoon met een druppeltje HMK R57 maar vlekken die er in zitten krijg ik niet weg. Zijn er misschien machines waarbij ik enkele keren per jaar de vloer diep kan reinigen. Of heb je misschien nog tips voor mij.

Groet, Louis

Leon Reneman

Graag zou ik mijn vloer professioneel willen laten reinigen aangezien ik de vloer niet schoon krijg. Er blijven vetvlekken zichtbaar.
Heeft u voor mij een partij die dit zou willen doen?
Ik heb mosa terra Maestricht tegels in mijn woonkamer.
Graag een reactie

Conny Kuipers

Ook ik heb n ongeglazuurde mosa badkamertegels op de vloer die niet schoon te krijgen is wat ik ook probeer
Alle mogelijke flessen van hmk geprobeerd met vim voor extra schuurkracht na uren schrobben boenen en poetsen blijft de vloer vettig en zijn de huid en zeepresten niet weg in de douchehoek hardnekkige kalkaanslag
Vloer ligt 1,5 jaar en

Jannie van dijk

Ik lees net het stukje over de het schoonmaken van de vloer tegels Terra Maestricht .
ook ik heb deze tegels op de vloer en mijn huiskamer, en ook last van vlekken die niet meer te verwijderen zijn.
Graag zou ik weet meer weten over de schoonmaak behandeling waar jullie het over schrijven in het boven staande stukje.
Zouden jullie wat informatie hierover kunnen toesturen?
Hoor het graag,

Met vriendelijke groet,

Jannie van Dijk