Muurverf woonkamer kiezen

Muurverf woonkamer kiezen? Ja het kan best lastig zijn ergens te beginnen. Wat wil je eigenlijk precies met je ruimte en welke kleuren muurverf ga je voor je woonkamer en de rest van je woning gebruiken. Hier een aantal tips en voorbeelden voor jou!

Muurverf woonkamer kiezen tips:

Vorm de ruimte door het in te kleuren

Een ruimte is niet altijd even gelukkig ingedeeld. Daarom kun je met kleuren de ruimte vorm geven. Wil je het hoger laten lijken, langer of misschien toch breder.

Wit om te beginnen

Muurverf woonkamer kiezen
Muurverf woonkamer kiezen

Stel je hebt een spier witte kamer. Door verlichting en schaduweffecten zie je alsnog dat het de ruimte vorm geeft. Schaduw zorgt ervoor dat witte vlakken donkerder worden. Dit is een heel natuurlijk effect.

Grijs van het witte af

Muurverf kiezen voor woonkamer
Muurverf kiezen voor woonkamer

Grijs van het witte af. Met lichtgrijs en grijs kun je heel makkelijk combineren. Juist om deze reden ook een veel gebruikte muurverf voor in de woonkamer. Wit en licht grijs maken de ruimte wel iets saaier en daarom kun je juist andere voorwerpen beter naar voren laten komen. Je kunt goed spelen met vormen en kleuren van tafels, fotolijsten letters etc. Daarnaast in in combinatie verlichting en een vloerkleedje maak je het alsnog sfeervol.

Echte kleur muurverf woonkamer

Muurverf woonkamer kiezen kleur
Muurverf woonkamer kiezen kleur

Kleuren zijn persoonlijk en hiermee kun je dus nog meer je woonkamer een persoonlijk tintje geven. Welke kleuren draag je meestal qua kleding die jou echt heel goed staan en welke accessoires en sieraden draag je daarbij? Zoek naar kleuren waar je iets mee hebt.

De ruimte groter laten lijken of juist kleiner

Donkere kleuren komen op je af wanneer je het naast of voor lichte kleur zet. Ook met muren, wanden en plafonds werkt dat zo. Bepaal hoe je hiermee je ruimte gaat inkleuren.

Muurverf kiezen woonkamer donker grijs of zwart
Muurverf kiezen woonkamer donker grijs of zwart

Meer Artikelen

  • 10000
    Muurverf woonkamer kiezen? Ja het kan best lastig zijn ergens te beginnen. Wat wil je eigenlijk precies met je ruimte en welke kleuren muurverf ga je voor je woonkamer en de rest van je woning gebruiken. Hier een aantal tips en voorbeelden voor jou! Muurverf woonkamer kiezen tips: Vorm de…

3
Geef je mening

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Susanne

Hi, i love the scandinavian gecombineerd met de industriële look. Kun je me tips geven welke kleur ik de muren dien te geven? Ik wil een ral 9016 plafond, ik heb midden in huis een doorkijkhaard met een stalen kozijn zwart ernaast. Heb licht grijze betonlooktegels, met accenten van hout in huis. Blauwgroene hoekbank en een cognac leren eetbank 3 m. Dus dit is t kleurenpalet zo’n beetje. Maar twijfel of we alle muren in dezelfde kleur moeten laten verven, of een accentmuur? Dank vast..

maaike

we moeten een kleur kiezen voor onze woonkamer. is een L vormige woonkamer. keuken aan de voorkant en woonkamer aan de tuinzijde. we hebben een gashaard en tv meubel die we wit willen schilderen. ook de kolf die er boven zit. plafond ook wit. er komt een tv meubel onder die is wit met beton cire blad. we willen graag keuken licht grijs schilderen. kunnen we dat dan ook in de hele woonkamer doen? of is dat te grijs? of kunnen we nog een kleur erbij doen? ik wil het wel rustig houden. anders moeten we alles wit doen en… Lees verder »