Op welke kleur vloer zie je het minst?

Op welk vloer zie je het minst? Er zijn best veel kleuren of oppervlaktes die wat vuilgevoelig zijn. Ze zijn wat stroever en pakken hierdoor wat meer vuil. Maar op welke kleur zie je het minst? Wil je dit weten? Lees dan dit onderstaande verhaal eens.

Op welke kleur vloer zie je het minst

Een donkere vloer het meest praktisch voor vuil?

Ik hoor regelmatig verhalen van mensen die zeggen dat ze een donkere vloer willen omdat ze hierop geen meer zullen zien. Wat blijkt meestal? Ze hebben nu een vervelende witte vloer waar ze allemaal donkere vlekken op zien en daarom willen ze nu een zwarte vloer. Het klinkt best logisch want je kiest gewoon het tegenovergestelde van wit, waardoor het probleem van een vuile vloer dan ook opgelost zou zijn. Klopt deze logisch beredenering eigenlijk wel? We gingen naar de Tegelaer in Groningen. Ze zijn gespecialiseerd in bijzondere vloeren en het schoonmaken hiervan. Hoe zit het nu eigenlijk?

Hoe het exact werkt

Op zich heeft het niet met bepaalde type kleuren te maken. Over het algemeen heeft het vooral met het type oppervlak te maken en de structuur. Ook het contrast van het vuil ten opzichte van de vloer is wat vuil wel of niet zichtbaar maakt. Op een witte vloer zie je al snel de donkere vuiltjes het meest opvallen. Op een zwarte vloer vallen de meeste lichte vlekken juist het meest op. Het zijn de grijze vloeren die tussen wit en zwart inzitten. Denk aan betonlook grijs of aan keramisch parket beigebruin die heel praktisch zijn. Het heeft daarnaast ook erg te maken met de mensen en eventuele huisdieren die de vloer voornamelijk bewandelen. Heb je een hond met zwarte haren dan zullen zijn haren zeker snel gaan opvallen op een hele lichte vloer.

Hele strakke vloer wel of niet handig?

Wellicht hou je van hele strak egale vloeren. Denk aan een betonpleister vloer of gietvloer. Natuurlijk ga je elk afwijkende structuur of zandkorreltje gaan zien op dit soort vloeren. Wel is het zo dat je elk vuiltje op je vloer meteen ziet en direct met spoed kunt verwijderen. Hierdoor is je vloer dus wel ‘echt’ schoon. Maar goed we snappen best dat je niet elk vuiltje wilt zien op je vloer. Een vloer die het juist wat camoufleert als je schoonouders spontaan op bezoek komen, is daarom best eens handig. Kortom gemiddeld genomen zie je op midden-grijs en beigebruin het minst. We hebben hier daarom bij de Tegelaer een speciale collectie vol met praktische vloeren zoals je kunt zien. Deze zijn namelijk super makkelijk schoon te maken en vergen extreem weinig onderhoud.

Hoe denk jij erover? Deel je mening hieronder

2
Geef je mening

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Demi

Klopt! Ze hebben daar hele mooie vloeren die makkelijk schoon te houden zijn. Heel ideaal. We hebben onze vloer daar ook gekocht.. Super zaak! xx

Naomi

Ze hebben bij de Tegelaer in Oostwold echt hele mooie vloeren. Vanwege vloerverwarming zijn we voor het praktische keramisch parket gegaan voor onze woonkamer. Echte aanrader deze tegelshowroom in Oostwold.

Groetjes!