Oude zolder opknappen renoveren

Oude zolder opknappen renoveren. Ideaal wanneer je een zolderkamer kunt omtoveren tot een sfeervolle slaapkamer. Wat zijn nu punten waar je rekening mee kunt houden bij het vernieuwen van een oude zolderkamer. Wat kom je vaak tegen en waar staan de meeste mensen niet bij stil. Je leest het in dit artikel.

Oude zolder opknappen renoveren
Oude zolder opknappen renoveren

Oude zolderkamer opknappen renoveren

Om een oude zolderkamer te vernieuwen dien je eerst goed te weten hoe je het eindresultaat wilt hebben. Punten zoals goede verlichting of wandcontactdozen worden vaak over het hoofd gezien. Ook het opnieuw isoleren van het dak, de betimmering en de afwerking hiervan zijn punten waar je goed bij stil moet staan. Denk ook aan het vergroten van je loop oppervlak. Een schuin dak kan bijvoorbeeld voorzien worden van een dakkapel of een dakraam. Kortom belangrijke punten waar je vooraf rekening met moet houden in plaats van achteraf.

Oude zolderkamer opknappen renoveren dakramen
Oude zolderkamer opknappen renoveren dakramen

Oude zolder opknappen renoveren inspiratie

Om een goed beeld te krijgen van hoe jij je nieuwe zolderkamer wilt zien, is het handig om heel veel inspiratie op te doen. Voorbeelden van nieuwe zolderkamers geven je direct een goed inzicht van hoe je het zou kunnen doen. Je ziet wat verlichting doet en welk effect daglicht heeft op een ruimte. Licht bepaald namelijk hoe je kleuren ziet en tevens hoe kleuren kunnen veranderen gedurende de dag.

Zolderkamer opknappen inspiratie woonhoek
Zolderkamer opknappen inspiratie woonhoek

Welke kleuren voor zolder

Hou je van een lichte zolderkamer of mag het wat somberder en wat stoerder. Ga je voor de mannelijke aanpak of juist voor de vrouwelijke? Een zolderkamer maak je persoonlijk door een interieur stijl te kiezen die bij je past. Maar wat past bij je? Ga na wat je belangrijk vind aan je zolderkamer en waar je het voor wilt gebruiken. Kies een basis kleur en ga voor accentkleuren. Een zolderkamer kan met de juiste kleuren muurverf al snel veer ruimer ogen.

Dakraam plafond zolderkamer
Dakraam plafond zolderkamer

Dakramen voor zolder

Oude zolder opknappen renoveren kun je doen door het plaatsen van één of meer dakramen. Persoonlijk vind ik dat daglicht zeker niet mag missen. Hoe meer daglicht hoe beter. Aan de andere kant wil je wellicht wat privacy hebben of puur de zolderkamer kunnen verduisteren. Dakraam gordijnen zijn sfeermakers en geven je de controle over het daglicht dat je binnen wilt laten. Ik heb zelf enkele zolderkamers opgeknapt en heb op deze website dakraam-gordijn.nl alles kunnen vinden voor mijn Velux dakramen. Zeker een aanrader in mijn ogen.

Oude zolderkamer inspiratie

Zoals ik eerde aangaf, is het opdoen van zolderkamer inspiratie een belangrijk punt. Geef jezelf hier ook de tijd voor. Je wilt niet achteraf zeggen.. “Als ik dit eerder had geweten..”. Daarom voor jou nog meer zolderkamer inspiratie voorbeelden. Mocht je vragen hebben laat dan hieronder je reactie achter.

Dakramen in zolderkamer slaapkamer
Dakramen in zolderkamer slaapkamer
Zolder dakraam verduisterend
Zolder dakraam verduisterend
Zolderkamer plafond en wanden welke kleur
Zolderkamer plafond en wanden welke kleur

Meer Artikelen

  • 45
    Eigen bedrijf starten vanuit huis zonder geld. Kan dat? Niet helemaal maar je kan zeker een bedrijf starten vanuit huis met weinig geld. Sterker nog, het is alleen maar goed wanneer je met weinig middelen, stap voor stap een winstgevend bedrijf uit de grond weet op te zetten. Eigen bedrijf…
    Tags: de, zijn, voor, op, om

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op