Portugese Tegels

Portugese Tegels. Waren de Portugese tegels vroeger voornamelijk van cement gemaakt, zie je nu echt juist een trend richting de keramische Portugese Tegels. Veel minder gevoelig en makkelijker te leggen voor de vakman. Daarnaast zie je ook wel meer Portugese Tegels in een Vintage stijl. Erg mooi in mijn beleving.

Er bestaan een aantal winkels die zich geheel richten op dit type tegel. In het Noorden bijvoorbeeld heb je de Tegelaer uit Oostwold, die met een Portugese Tegelwinkel een mega assortiment aan Portugese Tegels laten zien. The Place to be waar mensen uit heel Nederland en zelfs Duitsland en België naar toe reizen om het assortiment te bekijken. Kortom in mijn beleving zeker de nummer 1 aanrader wanneer je tegels zoekt in deze stijl. Daarnaast leveren ze ook de echte Portugese Tegels van vroeger.

Hieronder enkele gave inspiratiefoto’s

tg wonen Portugese tegels Groningen
tg wonen Portugese tegels Groningen
Portugese Tegels Badkamer Vintage Style
Portugese Tegels Badkamer Vintage – Classic Style

Portugese Tegels Vintage en Klassiek

In de afbeelding is goed te zien hoe je Portugese Tegels kunt toepassen. Ook zie je in deze badkamer ook iets classics terug komen. Dit kom door het klassieke 10×20 zwarte tegeltje. Leuk he. Op deze manier zie je ook dat een badkamermeubel niet nodig is. Simpel maar toch heel sfeervol. Het wandje achter de wastafel is uitgevoerd in het klassieke handvorm tegel. 13x13cm. Nee vooral deze afbeelding mee wanneer je tegels uit gaat zoeken!

Portugese Tegels Handvorm
Portugese Tegels Handvorm

Portugese Tegels Badkamer 13x13

Castelo Tegels Ervaringen
Castelo Tegels Ervaringen
Portugese Tegels Badkamer Vintage
Portugese Tegels Badkamer Vintage

Je ziet dat het ook heel leuk is om juist enkel een gedeelte van een wand te bekleden met deze patroontegels. Puur alleen achter het badkamermeubel of achter het toilet. Zelf zou ik zoiets combineren met een wit gerectificeerde glans tegel 30×60. Om zo nog meer het accent te leggen op de patroon tegels. de Grandeur JA6000 is een witte wandtegel die net even wat witter is als standaard en geeft tevens een sprankelend effect door de mooie glans. Hierdoor oogt je badkamer net even wat frisser. Ga je toch liever voor mat? Neem dan de JC6000.

Portugese Tegels
Handgeschilderd

Heb je nog meer leuke tips en ideeën over de Portugese Tegel? Heb je vragen over kleur, onderhoud of wil je gewoon meer tips? Deel het hieronder en laat je reactie achter! Ik reageer altijd zo snel mogelijk! Tot snel!

thomas van tg wonen kl

“Op zoek naar Patroontegels? laat het mij dan gewoon even weten!”

Groeten Thomas Gaspersz

Stel je vraag direct Contact

Ps. hier de link naar de Tegelaer

Meer Artikelen

  • 10000
    Je hebt besloten Portugese tegels te kopen en nu? De meeste tegelzaken en showrooms in Nederland laten een beperkt aanbod aan Portugese tegels zien. Wat nu? Het leuke is dat ik zelf uit een gezin komt waarbij het allemaal draait om deze leuke Portugese cementtegels. Als tiener hielp ik mee…

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op