Pvc vloer of Tegelvloer

Pvc vloer of Tegelvloer. Steeds meer huizen worden voorzien van vloerverwarming. Dit omdat het een hele aangename warmte afgeeft. Daarom kiezen steeds meer mensen een alternatief op houten vloeren. Hout en laminaat zijn aanzienlijk minder geschikt voor vloerverwarming. Ga je dus voor een pvc vloer of tegelvloer?

Uitstraling Pvc vloer en Tegelvloer of keramisch parket

Pvc vloeren zien er steeds beter en mooier uit. Wat ik zelf niet mooi vind aan een pvc vloer is de gecreëerde houtnerf. Kijkend onder een bepaalde hoek oogt het reliëf iets glanzend. Juist dit maakt in mijn ogen de vloer iets nepper. Een houtlook tegel of terwijl keramisch parket is ook bijna niet meer van echt te onderscheiden en dit reliëf oogt vaak veel matter waardoor het nog echter lijkt.

Werking pvc vloer en tegelvloer

Misschien is het je wel eens opgevallen. Op een hete zomerdag en een donkere vloer lijken sommige pvc vloeren wat meer te werken. Vooral de goedkopere varianten. Hierdoor sluiten de pvc delen niet meer mooi op elkaar aan. Zonde want dat oogt natuurlijk niet mooi. Een tegelvloer heeft deze werking niet. Ook dit is daarom weer een pluspunt van een tegelvloer.

Geluid pvc vloer en tegelvloer

In de meeste gevallen worden pvc vloeren op een strakke ondergrond verlijmd net als een tegelvloer. Beiden voelen hierdoor erg massief aan en werken niet als een klankbord. Een zwevende houten vloer of laminaat vloer heeft dit wel. Een pluspunt voor zowel de pvc vloer en tegelvloer.

Montage kosten pvc vloer en tegelvloer

Een pvc vloer wordt gelegd op een strakke egale vloer en kan hierna snel gelegd worden. Ook het snijden van snijdstukken gaat erg makkelijk met een pvc vloer. Een tegelvloer wordt verlijmd met een cementgebonden vloerlijm en de knipstukken moeten meestal gezaagd worden. Dit kost veel tijd en is arbeidsintensief. De montage kosten van een pvc vloer ligt daarom lager dan de montage kosten van een tegelvloer. Dit is dus zeker een pluspunt van een Pvc vloer.

Ga je nu voor een pvc vloer of tegelvloer

Hierboven staan nu een aantal voor- en nadelen van zowel een pvc vloer als van een tegelvloer. Het kiezen van deze twee is natuurlijk heel persoonlijk en ligt ook deels aan het budget wat je hiervoor over hebt. Hieronder enkele voorbeelden van woonkamer vloeren.

Pvc vloer of tegelvloer
Pvc vloer of tegelvloer
Pvc vloer of tegelvloer kiezen
Pvc vloer of tegelvloer kiezen
Pvc vloer of tegelvloer woonkamer
Pvc vloer of tegelvloer woonkamer

 

Meer Artikelen

  • 49
    Hoe een laminaatvloer leggen. Laminaat vloeren zijn er in verschillende kwaliteiten. Voor de slaapkamer kun je gaan voor de goedkopere variant als je wilt bezuinigen. Wil je laminaat voor de woonkamer dan zou ik zeker een goede kwaliteit laminaat uitzoeken. Er wordt veel gelopen in een woonkamer en daarom wil…
    Tags: de, leggen, vloer, niet