Tegels Woonkamer Groningen 10 Beste Tips

Tegels Woonkamer Groningen. Het uitzoeken van een vloer voor je woonkamer lastig? Weet je nog niet precies wat je wilt? Vaak heeft dit te maken met een stukje ontbrekende kennis of inspiratie. Je koopt namelijk niet elke dag een nieuwe vloer van duizenden euro’s.  Waar moet je nu eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een tegel vloer? We gingen naar een hele bekende tegelzaak in Groningen nabij Groningen om dit uit te zoeken.

Tegels Woonkamer Groningen

Tegels Woonkamer Groningen

 1. Lichte kleuren geven vaak zachte contrasten met witte wanden waardoor alles wat ruimer lijkt. Heeft u donkere wanden dan zou een donkere tegel hetzelfde verruimende effect geven.
 2. Een grijze vloer saai? Het is wel een kleur waarop vuil het minst zichtbaar is. Kortom heel praktisch voor een woonkamer.
 3. Ga je toch voor een donkere vloer? Let dan op de vuil gevoeligheid. Dit kan je heel makkelijk zien door er met je nagel over te krassen. Zie je een witte streep dan is het een vuilgevoelige tegel.
 4. Hoe glad mag het zijn? Een hele gladde vloer kan soms onprettig zijn om op te lopen. Vooral in het geval van herenschoenen met leren zolen.
 5. Wel of geen structuur? Een tegel met wat structuur is ook heel praktisch. Je ziet er niet zo snel iets op.
 6. Neem iets mee als het om kleuren gaat. Kleuren kunnen behoorlijk veranderen in combinatie met andere kleuren op de achtergrond of als contrasten. Neem een kleedje mee of een sample van je keuken. Zo is het uitzoeken van een vloer veel makkelijker.
 7. Bepaal niet alleen de kleur van de tegel maar ook de kleur van de voeg. Een zichtbare voeg oogt als een heel andere vloer dan wanneer u kiest voor een onzichtbare voeg.
 8. Het kiezen van een vloer hoeft helemaal niet lang te duren als je al iets ingedachte hebt. Pinterest.com is een hele leuke inspiratie site. Neem de inspiratie afbeelding mee naar de tegel showroom. Een adviseur kan je direct de tegels laten zien die in aanmerking komen en passen bij de gewenste sfeer. Dit scheelt veel tijd.
 9. Een woonkamer vloertegel is een van de meest praktische vloerafwerkingsproduct dat er wereld wijd te verkrijgen is. Ga je voor praktisch? Ga dan voor een keramische vloertegel.
 10. Bij vloertegels denk je al snel al plavuizen. Logisch, maar wist je dat er ook gewoon keramisch parket is? Vooral voor de hout liefhebbers een echte aanrader in combinatie met vloerverwarming.

Vloertegels Woonkamer Groningen

Misschien heb je zelf al een heel duidelijk beeld en heb je binnen 10 minuten al een keuze gemaakt. Een combinatie van het grote assortiment en begeleiding maakt dat het kiezen hier een stuk eenvoudiger is. De meeste mensen hebben zeker minimaal een halfuur nodig. Ook hier is niets mis mee. Uiteindelijk gaat het er om dat je een goede keuze maakt waar je jaren tegenaan kunt kijken.

Enkele punten waar je alvast over na kunt denken bij het kiezen van tegels:

 1. Neutrale tinten of Warme tinten.
 2. Moet de tegel stroef zijn i.v.m. uitglijden.
 3. Ga je de kleur van de vloer ergens in doortrekken als accentmuur.
 4. Wordt het een combinatie van glans en mat of één van twee.
 5. Welke voegkleur kies je? Mag deze iets opvallen of juist niet.
 6. Welk hoekprofiel kies je – RVS – Aluminium Geanodiseerd – PVC – Of in een kleur gecoat.

Visgraat vloer keramisch parket

Bekijk ook dit artikel eens: Waarom je voor keramisch parket moet gaan

1
Geef je mening

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rob

We zijn voor onze woonkamervloer ook naar de Tegelaer in Oostwold gegaan. Wat een geweldig vloeren hebben ze daar. Wij hebben dankzij hun goede advies een perfecte keus kunnen maken. Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat!

Wij zijn echt geweldige goed geholpen en heel blij met deze goede service.