Terracotta Vloertegels

Terracotta Vloertegels. Terracotta tegels worden ook wel boerenplavuizen genoemd of Estrikken. De gebakken klei werd met de hand tot een tegel gevormd en gebakken op meer dan 1000 graden. Elke tegel heeft hierdoor een uniek karakter. Het is juist dit karakter dat een ontzettend warme sfeer geeft. Het past hierdoor goed binnen een bourgondische en landelijk interieur.

Wanneer je op zoek bent naar een landelijke of bourgondische vloer dan kom je al snel uit op een sfeervolle terracotta tegel. Terracotta tegels waren praktische vloeren die makkelijk schoon te maken waren. Terracotta tegels kunnen best prijzig zijn omdat ze niet meer zoveel gemaakt worden. De oude estrikken werden met de hand gemaakt. Andere benamingen voor deze oude terracotta tegels zijn: boerenplavuizen of terracotta plavuizen.

Terracotta Hexagon Tegels

Terracotta vloertegels geven al met al heel veel warmte en sfeer aan een ruimte. Hierdoor past het goed in de categorieën: Landelijke plavuizen en Franse plavuizen.

Meer Artikelen

  • 66
    Hoe breng je vinyl behang aan? Vinylbehang aanbrengen doe je zo! Met dank aan Klusidee.nl Benodigdheden: Speciaal voor het aanbrengen van vinyl- en textielbehang hebt u een brede rubber roller nodig, een kunststof spatel en een vachtroller. Voor het wegwerken van blazen, een injectiespuit, voor het behangen achter een radiator,…
    Tags: de, op

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op