Vloer Kiezen Woonkamer

Vloer kiezen woonkamer. Kiezen kan soms heel lastig zijn. Vooral omdat er tegenwoordig zo ontzettend veel keuze is. Zie jij door de bomen het bos nog? Zo niet dan wil je hier vast wel hele goede ideeën op doen en kan je vast wel goede tips gebruiken. Hoe vloer woonkamer kiezen

Vloer kiezen woonkamer welke type vloer is nu de trend?

Niet iedereen gaat voor de trend van het jaar. Helemaal niet als het om iets gaat wat je voor langere termijn een belangrijke basis vormt van je woonkamer. Toch kunnen wij wel zeggen dat de trend qua type vloer steeds meer de praktische vloeren zijn. Praktische vloeren die ook nog eens makkelijk schoon te houden zijn. Om het nog leuker te maken moeten ze ook nog eens geschikt zijn voor vloerverwarming. Ik heb het over de keramische tegels ook wel plavuizen genoemd.

Steeds meer mensen laten de houten vloeren liggen en kiezen voor plavuizen omdat ze voor gemak gaan wat betreft onderhoud en schoonmaak

Heel bijzonder maar steeds meer mensen laten de houten vloeren liggen en kiezen voor betere alternatieven zoals keramische tegels of soms zelfs pvc-laminaat.  Zelf ben ik niet zo weg van een PVC vloer vanwege de plastic ogende uitstraling (Glansje). Mocht je deze glans juist mooi vinden dan is een PVC vloer ook zeker een aanrader.

Vloer kiezen woonkamer donkere vloer Belgisch Hardsteen Imitatie
Vloer kiezen woonkamer donkere vloer Belgisch Hardsteen Imitatie
Vloer kiezen woonkamer donkere vloer lichte voegkleur kiezen
Vloer kiezen woonkamer donkere vloer lichte voegkleur kiezen
Vloer kiezen woonkamer
Vloer kiezen woonkamer
Keramische Tegels Natuursteen Look
Keramische Tegels Natuursteen Look of ga je voor echt?

Vloer kiezen woonkamer type vloer laminaat?

Wat je ook als vloerbekleding gaat kiezen, het gaat geld kosten. De vraag is natuurlijk hoeveel geld wil je uitgeven aan een mooie vloer. Goedkoop laminaat is bijvoorbeeld helemaal niet handig om in je woonkamer neer te leggen. Het is namelijk niet zo slijtvast. Omdat het niet slijtvast is ga je binnen enkele jaren slijtplekken zien in je mooie vloer. De toplaag verdwijnt en je ziet hier de HDF laag doorkomen. Kortom je moet weer een nieuwe vloer aanschaffen en monteren. Al met al wordt je hier natuurlijk niet zo blij van. Wat voor type vloer is dan wel handig voor een woonkamer?

Vloer Kiezen Woonkamer Laminaat of Parket
Vloer Kiezen Woonkamer Laminaat of Parket

Vloer kiezen woonkamer met open keuken

Een woonkamer vloer met open keuken moet allereerst praktisch en makkelijk schoon te maken zijn. Volgens mij houd niemand ervan om vieze vlekken in een vloer te zien. Vieze vlekken die je er niet uit kunt halen zijn voor een nieuwe vloer een grote ramp. Hij lijkt namelijk helemaal niet meer nieuw. Daarom stel ik niet alleen hoge eisen aan de esthetische kant  maar stel ik ook hoge eisen aan de praktische kant.

Gezien de openkeuken ben ik daarom zelf erg voorstander om te gaan voor keramische tegels. De tegels van tegenwoordig zijn zo ver ontwikkeld dat alles wat niet echt is, echt lijkt. Denk aan betonlook vloeren, natuurstenen vloeren en Keramische Parket (Houtlook Tegels).

Vloer kiezen woonkamer en openkeuken
Vloer kiezen woonkamer en openkeuken

Vloer kiezen woonkamer vloerverwarming

Ook in combinatie met vloerverwarming is dit de meeste ideale woonkamer vloer bekleding die er bestaat. Waarom? Omdat keramische tegels gemaakt zijn van zeer fijn geperste klei deeltjes. Hierdoor geeft het de warmte van je vloerverwarming direct door aan de toplaag waar je op loopt. Heerlijk in wanneer je ook in de winter het liefst op sokken of blote voeten door je huis wilt kunnen lopen.

Welke vloeren gevoelig zijn voor vlekken?

Bepaalde vloeren hebben een poreuze structuur. Natuursteen vloeren zijn bijvoorbeeld gevoelig voor wijnvlekken. Iedereen die op z’n tijd wel eens een feestje in zijn huis geeft heeft wil de dag erna, geen wijn vlekken als beloning terug zien in zijn vloer. Toch? De meeste mensen kiezen een vloer vanwege sfeer, gevoel en smaak. Hierom worden de praktische kanten soms wel eens vergeten. Een houten vloer dient goed beschermd te zijn.

Vloer kiezen woonkamer Beton-Cire
Vloer kiezen woonkamer Beton-Cire

Vloer kiezen woonkamer makkelijk schoon te maken

Een makkelijk schoon te maken vloer is natuurlijk ideaal want het scheelt je gewoon een hoop tijd. Met het besparen van deze tijd weet je vast wel leukere dingen te doen. Sommige vloeren zijn namelijk echt een drama als het aan komt op het schoonmaken ervan. Mocht het een hobby van je zijn dan weet ik wel enkele leuke vloeren voor je te noemen. Omdat het mij erg sterk lijkt heb ik het liever over de vloeren die wel makkelijk schoon te maken zijn.

Vloer kiezen woonkamer praktisch
Vloer kiezen woonkamer praktisch

Wij leggen alles

Meer Artikelen

  • 68
    Hoe woonkamer vloer kiezen? We willen allemaal een unieke twist geven aan onze inrichting maar toch zijn er bepaalde stijlen waar we een voorkeur voor hebben. Zie het als onze "social style". Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een duurzame vloer. Steeds meer wordt er gekeken naar mooi, praktisch en…
    Tags: vloer, de, voor, kiezen, zijn, vloeren, woonkamer

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op