Vloertegels woonkamer houtlook

Vloertegels woonkamer houtlook. De een noemt het houtlook tegels de ander keramisch parket. Beide benamingen zijn natuurlijk goed. Laat je hier inspireren. Om te beginnen is een keramische vloer een van de meest praktische vloeren die je in een woonkamer kunt hebben. Helemaal wanneer je dit combineert met vloerverwarming omdat het de warmte heel snel doorgeeft aan het oppervlak waar je op loopt. Daarnaast is een keramische tegel slijtvast en gaat het dus jaren lang mee. Kortom een keramische tegel is een hele goede eenmalige investering. Ga je voor een van de meest kwalitatieve vloer bekleding dan kom je uit op een keramische vloer. Zou je normaal een houten vloer in je woonkamer leggen dan besef je waarschijnlijk wel dat de meeste mensen nu tegenwoordig voor keramische parket gaan.

Vloertegels woonkamer houtlook visgraat tegels keramisch parket
Vloertegels woonkamer houtlook visgraat tegels keramisch parket
Vloertegels woonkamer houtlook
Vloertegels woonkamer houtlook Natura Look

Vloertegels woonkamer houtlook welke voeg?

De meeste eiken houten planken zoals Lamelparket of Multi-planken zijn voorzien van een velling kant. Een velling kant is een schuine kant van ca. 45 Graden. Met wat daglicht zul je hierdoor een schaduwwerking krijgen. Bij keramisch parket of houtlook tegels is dit niet het geval. Houtlook tegels dienen daarom altijd gevoegd te worden. Bij het uitzoeken van tegels staan de meesten mensen niet stil bij de kleur van de voeg. Een puntje dus waar ik zeker goed op zou letten wanneer je in de uitzoek fase zit. Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg voeg kleuren die er perfect bij passen. Vraag de adviseur daarom altijd om een voegadvies te geven. Een logischere keuze in voegkleur is gelijk qua kleur of een tint donkerder omdat je normaal een schaduweffect zou krijgen bij een echte houten vloer.

Vloertegels woonkamer houtlook beige 20X80
Vloertegels woonkamer houtlook beige 20X80

Vloertegels woonkamer houtlook met openkeuken

Een echte voordeel van houtlook is wanneer je naast vloerverwarming ook een woonkamer hebt met openkeuken. Super ideaal omdat het hygiënisch is en tevens niet gevoelig is voor bijvoorbeeld wijnvlekken. Sta je regelmatig in de keuken iets lekkers te bereiden dan weet je dan een praktische vloer onmisbaar is. Houtlook tegels kunnen gewoon tegen water en zetten hierdoor niet uit zoals wel het geval is bij laminaat. Vooral het goedkopere laminaat zonder goede vellingkant. Een houten vloer is gewoon veel gevoeliger voor water. Het gedraagt zich veel meer als een spons.

Vloertegels woonkamer houtlook natuurlijk natura eiken
Vloertegels woonkamer houtlook natuurlijk natura eiken

Meer Artikelen

  • 80
    Vloertegels Woonkamer. In een woonkamer hoort een houten vloer of laminaat. Iets wat ik vaak te horen krijg. Ik vraag mezelf dan af hoe dit kan. Als ik dan terug ga in de tijd. Denk ik dat het komt door de kleinere formaten die vroeger veel in woonkamer werd toegepast.…
    Tags: de, woonkamer, vloertegels, tegels

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op