Vloertegels Woonkamer

Vloertegels Woonkamer. In een woonkamer hoort een houten vloer of laminaat. Iets wat ik vaak te horen krijg. Ik vraag mezelf dan af hoe dit kan. Als ik dan terug ga in de tijd. Denk ik dat het komt door de kleinere formaten die vroeger veel in woonkamer werd toegepast. Formaten van rond de 10×10, 20x 20 en 30×30. Deze werden voor een speels effect dan soms ook diagonaal gelegd. Ook zie je veel dat destijds de voegen heel breed waren en heel gevoelig waren voor vuil. Dit zag je dan vooral op de veel belopen gedeeltes. Deze oude tegel vloeren zagen er dan ook niet heel mooi uit na verloop van tijd. Vloerverwarming bestond nog niet en was in het begin natuurlijk ook erg veel duurder. Mede hierdoor denk ik dat bij het idee van tegels, sommige mensen nog steeds aan deze koude en druk en bevuilde vloeren terug denkt.

Vloertegels woonkamer nu de trend

Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat tijden en technieken veranderen. De brede voegen van vroegen zijn verdwenen en zijn nu smal en subtiel geworden. Mede hierdoor zie je heel duidelijk een overstap van houtenvloeren zoals parket, naar tegels in de woonkamer. Denk aan houtlook tegels, betonlook, imitatie marmer en andere vloertegels. Ze zijn nu erg gewild vanwege de vele voordelen. In combinatie met vloerverwarming en de juiste kleur, zijn vloertegels in de woonkamer de beste basis voor een warm en sfeervol huis.

Vloertegels woonkamer Groningen

Waar vloertegels kopen

Vloertegels Woonkamer. Waar je het beste vloertegels kunt kopen hangt af van een aantal punten. Veel bouwbedrijven, tegelzetters en installateurs leveren complete vloeren. Het is dus aan jou of je via de retailer inkoopt of via de uitvoerende partij. Uitvoerende partijen maken meestal gebruik van Julius van der Werf in Groningen. Een groothandel in wand- en vloertegels. Hier in de showroom staat een zeer ruim assortiment aan wand- en vloertegels. Ook binnenhuis architecten laten hier hun klant veelal de mogelijkheden aan tegels zien.

Julius van der werf zit aan de Diamantlaan 2, 9743 BG te Groningen.

Vloertegels woonkamer keuken
Vloertegels woonkamer keuken

Vloertegels woonkamer houtlook

In de meeste nieuwbouw huizen wordt direct vloerverwarming gelegd. Een houten is natuurlijk mooi maar heeft een isolerende werking. Niet heel gunstig in combinatie met vloerverwarming dus. Tropisch hardhout heeft een hogere dichtheid dan een vloer van eikenhout. Eikenhout wordt onder de houten vloeren het meest gebruikt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig keramisch parket in vele houtsoort uitstralingen. Zo heb je toch de look van een eikenhouten vloer met de gunstige voordelen van keramische tegels. Daarnaast zijn keramische tegels niet UV gevoelig. Hierdoor is het veel makkelijker te werken met vloerkleden. Kortom met een keramische houtlook tegel in je woonkamer in combinatie met vloerverwarming, haal je toch echt veel meer warmte in huis dan je wellicht dacht. Een van mijn favorieten merken hierin zijn Flaviker, Dacota en Pastorelli. Dit vanwege de echte uitstraling, structuur en kleur gebruik. Doordat keramische houtlook tegels meestal in 20×80, 20×120 20×170 en 40×170 cm te leveren zijn, kunnen de kleinere varianten ook in visgraat motief gelegd worden. Hieronder enkele voorbeelden.

Vloertegels woonkamer leggen

Ik krijg veel vragen over het leggen van vloertegels in de woonkamer. Welk formaat past het beste bij mijn type ruimte. Hoe komt het uit met snijverlies en hoeveel volle tegels ga ik uiteindelijk terug zien. Allemaal hele goede vragen. Allereest is een 60x60cm tegel geen grootformaat tegel meer. Het is de gemiddelde formaat tegel in een woonkamer. Bij grootformaat denk ik meer aan een 1 meter x 1 meter tegel. Qua snijverlies kan een grootformaat zelfs gunstiger uitkomen dan een kleinerformaat. Wat je wilt is dat je knipstuken er robust genoeg uit zien. Bij kleinere tegels is de kans veel groter dat de knipstukken ook kleiner zijn. Hoe dichter een voeg uitkomt bij de wand hoe eerder je oneffenheden terug ziet. Denk aan schuine wanden in oudere huizen en boerderijen. Hoe groter de tegel, hoe smaller de voegen ogen en hoe minder voegen je ziet. Dit zorgt dus voor een rustig ogende vloer. Wil je van wege je kleine ruimte rust creëren, neem dan juist een wat groter formaat. Hierdoor oogt je woonkamer een stuk groter.

Vloertegels woonkamer Flaviker
Vloertegels woonkamer Flaviker

 

Meer Artikelen

  • 10000
    Moderne vloertegels woonkamer voorbeelden. Wat zijn nu de laatste trends en wat zijn nu de moderne woonkamer vloertegels. Vandaar hier voor jou enkele voorbeelden. Heb je leuke moderne tegels gezien in Nederland? Laat het mij hieronder weten welke tegel het was en waar je deze gezien hebt! Moderne woonkamer vloeren…

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op