Voegkleur tegel kiezen

Voegkleur tegel kiezen. Vaak sta je bij het uitzoeken van tegels niet direct stil bij het kiezen van een bijpassende voeg. Daarnaast is het kwestie van smaak. Alleen wil ik je wel enkele tips geven. Bij het kiezen van een voeg gaat het om de esthetische en de praktische kant. Je snapt dat een lichte voeg besmettelijker is voor vuil. Ga je voor een standaard cementgebonden voeg of juist voor de meest praktische, zoals een epoxyvoeg? TEGELAER TEGELHANDEL

Houtlook Tegels Leggen
Houtlook Tegels Leggen
Visgraat Tegels Muur Badkamer Antraciet Voegkleur Lichtgrijs
Visgraat Tegels Muur Badkamer Antraciet Voegkleur Lichtgrijs

Hongaarse Punt Vloer Bruin Tegels

Visgraat Tegels Wand Zwart Antraciet Grijze Voeg

Visgraat Tegels Wand Wit Beige Grijze Voeg Keuken

Visgraat Tegels Muur Badkamer Nis
Visgraat Tegels Muur Badkamer Nis

Visgraat Tegels Muur Wit

Voegkleur tegels mozaiek
Voegkleur tegels mozaïek

Portugese Patchwork Tegels Achterwand Keuken

Portugese Patchwork Tegels Achterwand Keuken

Stel je hebt een witte 30×60 glans wandtegel. Welke voeg kies je? Ga je dan voor Wit, Zilvergrijs of een Manhattan voeg? Waar je aan moet denken wanneer je een keuze gaat maken is het volgende. Een witte voeg zal nooit zo wit zijn als een hoogglans witte tegel. Daarnaast is wit een van de meest besmettelijke kleur voeg die er is. Wanneer je ook wat gelig warm licht hebt, zal de voeg iets geler ogen dan de witte tegel. Zelf ben ik hier daarom niet een voorstander van. Zilvergrijs is iets grijzer maar ook nog best heel licht. Manhattan is nog weer iets grijzer dan zilvergrijs. Als mensen mij om advies vragen wat betreft voegkeuze voor een hoogglans witte wandtegel dan zal het de Manhattan kleur zijn.

Tegels Badkamer Groningen Showroom
Tegels Badkamer en het strijklicht effect.

Voegkleur tegel kiezen bij gerectificeerde tegel?

Ook kun je een onderscheid maken tussen on-gerectificeerde tegels en gerectificeerde tegels. Gerectificeerd is de betekenis voor bezaagde tegels. Deze zijn dus extra recht. Vooral bedoeld voor een strak eindresultaat. Niet elke tegelzetter is dol op deze tegel omdat ze extra vlak verwerkt moeten worden. Strijk licht van boven zorgt namelijk direct voor schaduweffecten in de voeg. Kortom een uitsteker zie je daardoor direct.

Dit is voor mij een van de redenen waarom ik vooral bij een witte gerectificeerde wandtegel een Manhattan voeg adviseer. Een schaduw effect valt op een witte voeg eerder op dan bij een Manhattan voeg. Het eindresultaat lijkt hierdoor met een Manhattan voeg, veel strakker. Wel adviseer ik smalle voegen te nemen van 2 mm. Kies natuurlijk wel de juiste vakman.

Voegkleur tegel kiezen  kleine  of grote ruimte

In een kleine ruimte wil je niet teveel rasterlijnen in je vloer terug zien komen. Dit oogt druk en maakt je ruimte kleiner. Kies voor een voegkleur die dicht in de buurt komt van je vloertegel.

Bij beige en bruine tegels zou ik zelf niet een bruine kleur voeg doen. Eurocol heeft bijvoorbeeld Buxy, bruin, beige en jasmijn.  Dus bij keramisch parket kun je een bruine of een buxy voeg nemen. Zelf hou ik het meestal gewoon bij een grijze voeg. De kleur van de tegel komt hierdoor veel beter naar voren. De kleur van de voeg komt namelijk bijna nooit echt in de buurt qua kleur. Daarom kies ik vaak gewoon voor grijs. Bij beige en ivoor kleurige tegels hou ik het bij zilvergrijs en Manhattan. Ik kies meestal dus niet voor de gele beige of de lichtere jasmijn kleuren bij deze tegels. Uiteraard maak ik natuurlijk ook wel eens uitzonderingen.

Een zwart of antraciet voeg is wat lastiger te verwerken. Bij het aanmaken dien je de juiste hoeveelheid water te hanteren. Maak je het voegsel met te veel water aan, dan verdelen de pigmenten zich niet goed over het voegmengsel. Wat je krijgt is dus ontmenging en witte strepen door je donkere voeg. Coba heeft met de Coba CGM 320 een goed voeg product ontwikkeld waarbij dit probleem aanzienlijk minder is.

Vind meer inspiratie over voegkleuren in het GASPERSZ Magazine. Abonneer je want het is nu gratis!

Meer Artikelen

  • 10000
    Badkamertegels Betonlook Trend Betonlook tegels zijn razend populair momenteel. Een van de redenen is dat het als vervanging voor Beton Ciré word gebruikt. Beton Ciré is namelijk lang niet zo geschikt in een badkamer als velen altijd zeggen. Hoe dit komt is niet precies te zeggen. Vaak ligt het aan het achterliggende…

60
Geef je mening

36 Comment threads
24 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Lianne

Beste Thomas,

Ik weet niet of dit forum nog actief is, maar probeer het toch nog even:-) Mijn keuze is gevallen op mat witte gerectificeerde tegels op de muur, met 1 muur blauwe visgraattegels (mediterain sea van vt wonen) en op de vloer lichte taupe tegels. Nu had ik in gedachte op de muren zilvergrijze voegen, en op de vloer buxy kleur voeg. Zou dat wat zijn? Alvast bedankt voor je reactie. Met vriendelijke groet, Lianne Flierman

marja

Beste Thomas, wat een goede tips en een leuk artikel. Ik ben zelf ook op zoek naar goede voegkleuren voor onze kleine tweede badkamer. Op de wand combineren wij mat witte tegels 30×60 met mat witte hexagon tegels in 21,5 x 25. Omdat wij kiezen voor zwarte accenten in de badkamer (douchedeur met een zwarte rand, donkergrijs meubel met zwarte waskom en zwarte spiegel, en verder zwarte accessoires) lijkt het mij mooi een donkere voeg te kiezen bij de hexagon tegels. Ik dacht zelf bijv. aan antraciet. Of zou jij het accent rondom deze tegel iets lichter maken? Ik kreeg… Lees verder »

Tamara

hee Thomas, snelle vraag,

Ben je 5 jaar na dato nog steeds zo’n fan van Manhattan of is je voorkeur inmiddels gewijzigd? 😉

Verder ben ik benieuwd naar je mening over een glittervoeg. Ik zie dat nooit ergens.
Speel met het idee voor een witmix hexagon achterwand (combi mat/glans) met glittervoeg (kleur nader te bepalen, zwart of grijs).

Ik kijk uit naar je reactie.
hartelijke groet,
Tamara

Lianne

Dag Thomas,

Zou ik je een vraagje mogen stellen?
Mijn vriend en ik krijgen een nieuwe badkamer. Met op de wanden mat witte tegels (met zilvergrijze voeg). Op de vloer krijgen we mustang grey rc vloertegels en op 1 muur hexagon graffito mayfair hex van pamesa. Welke voegkleur zou jij adviseren? Ik dacht zelf aan grijs of manhattem, maar vraag mij of die laatste kleur niet te opvallend is bij die hexagon. De hexagon ma mag je zien maar moet ook niet te schreeuwerig worden. Ik ben benieuwd:)

Justine de Korte

https://www.tegelsinhuis.nl/vloertegels/20×20/Vintage-vloertegel-Gothic-hoek-20×20/3/1370

Beste Thomas,

Ik hoop dat het ok is om je advies te vragen. Ik heb bovenstaande Portugese stijl tegels voor de keukenvloer met een gele rand tegels rondom het patroon. De donkerste kleur erin is overigens antraciet, het lijkt op de foto groener. Welke voeg kan ik het beste gebruiken als ik wil dat deze zo min mogelijk opvalt, contrasteert? Ik kom er niet helemaal uit. Dank je wel, vriendelijke groeten,

Justine

Joan de Haart

Hi Thomas,
Ik heb op de vloer Concrete Smoke 80×80 van Piet Boon en in de doucheruimte de Signature Smoke tegeltjes. Dat is natuurlijk de besmettelijke ruimte, dus heb ik Buxy gekozen i.p.v. een contrasterende lichte voeg. Denk je dat dit nog leuk en rustig oogt of wordt het heel saai? Op de wanden heb ik 60×30 mat wit met witte voeg. Zó moeilijk kiezen.
Groetjes, Joan

Manouk Wevers

Hoi Thomas, de vissegraattegel met goude kranen in je artikel enig idee waar die van zijn?! Vind ze supergaaf en wil ze graag in ons toilet!!

Simone

Hi Thomas! Wij gaan morgen onze keuken voegen. Het zijn Hexagon tegels, het aanrechtblad is wit composiet en de hexagon tegels (17 cm bij 15 cm) zijn wit glanzend. De tegels zijn niet gerectificeerd, zijn in principe met 2,5 mm voeg geplaatst maar op sommige stukken is het smaller of juist breder. Zou jij zilvergrijs of manhattan adviseren als voegkleur?

Judith

Beste Thomas,

Zou U me ook kunnen zeggen,

Welke kleur voor de voeg het beste staat bij het mozaïek merk Baerwolf CM-10003 kleur: Wood Grain Grey. De kleur is behoorlijk licht en wat flets

Mijn werkblad is van donker grijsbruin en de fronten van de keuken is half glans gebroken wit. De muren zijn gebroken wit ral 9010

De tegelhoogte wordt 30 of 40 cm , onder de wasemkap 50 cm, de rest van de muur blijft on betegeld .

 

Met vriendelijke groet,

Judith

Britta

Hoi Thomas, hartelijk dank voor je reactie. We hebben voor zilvergrijs gekozen voor de witte tegels. Buxy lijkt erg op de lichtste kleur die in de tegel zit. Het is misschien iets te licht voor de gehele tegel. Wat voor effect heeft een lichtere voeg op het totaalbeeld? Springen de tegels er dan uit? Wordt de mozaïek benadrukt? Of vallen vooral de voegen dan op? We willen de mozaïek benadrukken maar de grote tegels juist in elkaar over laten vloeien. Als we dat willen, moeten we dan aan verschillende voegkleuren denken? 3 verschillende in 1 kleine badkamer wordt wel erg… Lees verder »

Britta

Beste Thomas, We zijn bezig met het verbouwen van onze badkamer. Op de vloer en op de meeste wanden komt de tegel atlas concorde copper trust 60×60. Aan de voorzijde van het bad krijgen we dezelfde tegel, maar dan als mozaïek. 1 wand en de bovenste helft van de wand waar het toilet aan hangt wordt betegeld met niet-gerectificeerde mat witte tegels 60×30. Het wordt dus een combinatie van grote en kleine tegels en van natuursteen koper look en mat wit. Wat voor kleur voeg raad je aan? Of zou je in dit geval 2 verschillende kleuren voeg aanraden? En… Lees verder »

Maartje

Hoi Thomas,

Wij hebben deze tegels: seagreen van vtwonen. Voor welke voegkleur zou jij kiezen? Zelf zat ik te twijfelen tussen Manhattan en Camee (afgaande op de kleurenkaart). Maar over Camee hoor je nooit iemand.
comment image
Groetjes, Maartje

maaike

Dag Thomas,

Ik ga een grote vloer oppervlak in de woonkamer tegelen met Michel Oprey tegels: MOOV MOKA https://mo-b.nl/indoor/vloertegels/moov-moka.html (120×30) en wil graag een egaal beeld (m.a.w. niet te druk). Ik neem aan dat een voeg van hetzelfde kleur er best bij past? Of niet? Welk kleur voeg raad u aan?

Mvg, Maaike

Bianca

Ik weet niet welke voegkleur te kiezen. De tegel is gebroken wit mat. En een wand is een houtkleur tegel (beachlook als afgesleten verf). Ik wil het raster voorkomen in de lichte tegel. Help

Estrea

Hoi Thomas,

Zou ik jou advies mogen voor de tegels in de badkamer en de woonkamer.

In de woonkamer nemen wij een betonlook taupe vloertegel. Welke voeg adviseer jij ons hierbij?

In de badkamer hebben wij 1 wand + omheining van het bad met glasmozaïek goud/brons
de overige wanden zijn witte matte gerectificeerde tegels van 33 x 1000 bij
Wat voor kleur voeg zou jij hierbij adviseren?

Ik hoor graag van je

Groet,
Estrea

Atam Panday

Hoi Thomas,

Hele snelle vraag om gebruik te maken van je praktische kennis. We hebben een woonkamer met openkeuken en gaan een 75×75 gerectificeerde tegel plaatsen in de kleur tan (donker beige achtig met licht grafische patronen):
http://www.supergres.com/images/collections/allover/colori/All%20Tan.jpg

Persoonlijk vindt ik deze look heel mooi, echter is het een lichtere tegel en wordt een lichte voeg eerder vuil….:
http://www.supergres.com/images/collections/smart_town/slide_smartown_4.jpg

Wat is jouw advies voor kleur voeg? Ik neig richting 3mm voeg en overweeg:
Coba CGM300 zilvergrijs en beige en diverse beige tinten van Sopro (hellbeige, beige, jurabeige, bahamabeige).

Zie hier de Sopro kleuren en super bedankt!
http://tegels33.nl/media/catalog/product/cache/2/image/1200×1200/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/o/sopro-df10-2_1_1.jpg

Atam

Mark Waiboer

Hallo,

Ik heb in de badkamer lichtgrijze vloertegels van 60×60, en op de wand creme/witte tegels van 30×60. Beide uit de serie ASPEN van V&B. De voegbreedte van de wandtegels is 2 mm en van de vloertegels 3 mm.
Welke kleur voeg kan ik het beste gebruiken?

Groeten,
Mark

Kim

Goedendag,

Ik heb voor mijn badkamer hoogglans wit 30/60. en zwarte 30/60 tegels met glitters erin gekozen.

Welke voeg kan ik het beste gebruiken voor deze tegels. ?

Arnold

Thomas, goede informatie hier. Mag ik ook je advies voor onze badkamer? Wij hebben beige wandtegels 60×30 en vloertegels in bruin/grijs houtmotief. Wij denken aan beige resp. buxy, maar de aannemer adviseert zilvergrijs (muur) en grijs (vloer). Nu is veel natuurlijk gewoon smaak, maar kun je ons hier iets over zeggen, hoe het bij elkaar past, over verkleuringen en verkalking en waarom grijs in de badkamer uiteindelijk toch beter zou zijn?

Kelly

Hi!

Wij hebben voor in het toilet gerectificeerde tegels gekozen van 30×60, met een voeg van 2mm. Voor de wanden zijn de tegels mat wit en voor de vloer en achterwand bij toilet (donker) grijs.
Ik lees dat we het beste Manhattan voegkleur kunnen gebruiken, zouden we die zowel bij de witte als bijna donkergrijze tegel kunnen gebruiken?

Alvast dank!
Gr.

Hester

Hoi Thomas, Onze badkamer krijgt een fusion white senso gietvloer. De natte ruimtes krijgen op de wand authentieke Marokkaanse zelliges. Voor de voeg twijfel ik over de kleur. Het gaat om drie ruimtes (ieder een andere kleur) offwhite light blue white (heel dun laagje lak). Je ziet de klei kleur er wat doorheen green white. Lichte tint groen. Je ziet hier de klei kleur er ook licht doorheen Elke zellige is anders. Belangrijk vind ik dat de wand 1 geheel wordt en dat je de diverse kleuren/ tegeltjes mooi in elkaar over ziet lopen. Het liefst hadden we geen voeg… Lees verder »

Tamara

Beste Thomas, Alvast dank voor het lezen van mijn vraag, erg nuttig deze blog! Hierbij mijn vraag; wij hebben voor onze badkamer twee kleuren tegels. Mat witte 30 bij 60 op de muren, waar we de voeg zilvergrijs hebben gekozen op aanraden van de leverancier. Op de vloer, de zijkant van het bad, de inbouw van de wc en de muur van de douche komt een mix van beige Mosa Scenes tegels van 15 bij 15. Hier werd als volgt geadviseerd over de voegen; op de vloer grijs ivm water en eventuele verkleuringen, en op de zijkant van het bad,… Lees verder »

Lisanne

Goedenavond!

Voor de badkamer en het toilet van ons nieuwbouwhuis hebben we tegels uitgezocht, we komen alleen niet uit de voegkleuren. Voor de muren hebben we liggende tegels van 25×33 mat wit uitgezocht en dachten we aan een zilvergrijze voegkleur.
Voor de vloeren hebben we lichtgrijze tegels van 60×60 (Rak GPD-59 M. Grijs) uitgezocht en voor de achterwand van het toilet en de douche dezelfde kleur, alleen dan liggende tegels van 30×60. Hierbij hadden we de voegkleur manhattan bedacht. Ik vraag me echter af of deze kleur niet te licht is, welke voegkleuren adviseert u?

Groetjes, Lisanne

Iris

Hoi,

In de keuken hebben we tegen de wand gekozen voor witte matte tegels, de keuken wordt al hoogglans en anders vond ik dat teveel. De tegels zijn 10x30cm en zijn keramisch. Welke voeg kan ik het beste kiezen? Een manhattan of..? En heb je misschien ook een foto van deze voeg bij witte tegels?

Groetjes Iris

anke

de wc met bruine/taupe kleurige tegels vind ik prachtig. Onderaan de foto staat Kelly Hoppen. Welke tegel is dit en waar is die verkrijgbaar?

met vriendelijke groet, Anke

Lilian

Goedemiddag
Ik heb witte hoogglans wandtegels oude look (beetje onregelmatige structuur} 15 x 15 en mij werd geadviseerd kleurvoeg jasmijn.
We willen zo klein mogelijke voeg wat adviseert u ons? Wordt een klassieke badkamer. Kleurvoeg goed? en hoeveel mm voeg
groetjes Lilian en alvast bedankt!

Nanja

Hoi, voor de keukenwand willen wij vierkante witte tegels (15×15 of 20×20) en deze zwart voegen, dat je een soort grafisch raster effect krijgt, heeft u nog tips waar op te letten?

angelique

ik wil graag nog 1 tip Thomas, ik heb een klein wc en heb maar 6 vierkante meter tegels op de wand nu heb ik stroken tegels uitgezocht van 70 bij 25 die ik onder elkaar wil zetten maar nu ik er langer over nadenk en een foto op internet gezien heb denk ik dat het niet is zo mooi is ….. te veel stroken (zouden er 6 boven elkaar krijgen). Ik wil graag jouw advies over de beste maat tegels in een klein wc en hoe ik ze dan het best kan laten zetten. ik wil wel graag 1… Lees verder »

angelique

Hartelijk dank voor je reactie ik ben er blij mee want ik weet nu waar ik voor ga kijken.
vrgrt Angelique