Volgorde huis inrichten

Volgorde huis inrichten. Je hebt net een woning gekocht of gaat een huurwoning betrekken. Waar begin je eigenlijk met het inrichten van je huis. Ik vertel je hier in 4 stappen hoe het best te beginnen.

Volgende huis inrichten hoe te beginnen

 

1. Begin met de puntjes op de i

Of het nu om een nieuwbouw woning gaat of een oud huis, zorg ervoor dat de basis van je woning goed is. Denk aan strakke wanden, strak geverfde muren en kozijnen. Maar ook de keuken en de badkamer moeten natuurlijk goed en netjes zijn. Kortom het huis moet geheel in een mooie staat zijn. De reden dat je dit eerst doet heeft niet alleen te maken met het goed budgetteren en plannen van grootonderhoud maar ook met het feit dat je hierna je woning precies zo kan inrichten als jij wilt. Kortom begin met een goede basis voordat je gaat inrichten.

2. Kleur geven aan vloer en wand

Nadat de basis goed is kan je kleur geven aan je ruimte. Misschien weet je nog niet in welke kleuren je het moet gaan zoeken. Over het algemeen gaat om de volgende punten.

  • Lichte ruimte of donkere ruimte
  • Harde of zachte contrasten
  • Warme of koele kleuren.
  • Fijne of grove structuren
  • Wel of geen accentmuren

Op basis hiervan kan je de ruimte gaan inkleuren rekening houdende met de volgende stap.

Wit houten vloer in woonkamer
Wit houten vloer in woonkamer

3. Functionele meubelstukken

Iedere ruimte heeft een functie die in sommige gevallen in elkaar overlopen. Denk aan een woonkeuken met eettafel en bank voor de zithoek. Zorg ervoor dat deze functionele meubelstukken een plekje krijgen. Handig is een papiertje waar je de indeling globaal of precies op uittekent. Hoe preciezer hoe beter natuurlijk maar het moet ook weer niet te lang duren. Kies bij dit soort meubelstukken voor kwaliteit en kies de kleur van je meubels aan de hand van stap 2.

 

Woonkamer inrichten volgorde
Woonkamer inrichten volgorde

4. Kleine meubelstukken verlichten en woonaccessoires

Nu is het tijd om er een mooi geheel van te maken. Dit creëer je door gebruik te maken van verbindende elementen. Het klinkt misschien raar maar wat ik bedoel is het gebruik van de meubelstukken voor de sier, mooie lampen voor extra sfeer en kussens of kleden voor je nieuwe zithoek. Met verbindende elementen doel ik op kleur gebruik die overeenkomt met de eerdere keuzes van vloer en wand of de keuze die je hebt gemaakt voor de grotere meubelstukken.

Volgorde huis inrichten
Volgorde huis inrichten

Volgorde huis inrichten begint dus vooral bij een goede basis. Vanuit daar begin je pas met de daadwerkelijke inrichting. Het helpt natuurlijk heel goed om hier op deze woonblog alvast wat inspiratie op te doen. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Groeten Thomas

gaspersz-sign

Meer Artikelen

  • 70
    Hoe breng je vinyl behang aan? Vinylbehang aanbrengen doe je zo! Met dank aan Klusidee.nl Benodigdheden: Speciaal voor het aanbrengen van vinyl- en textielbehang hebt u een brede rubber roller nodig, een kunststof spatel en een vachtroller. Voor het wegwerken van blazen, een injectiespuit, voor het behangen achter een radiator,…
    Tags: de, op

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op