Waarom je voor keramisch parket moet gaan

De reden waarom keramisch parket nu zo populair is.

We gingen naar een zeer bijzondere tegelzaak Groningen. We gingen juist hierheen om te vragen waarom keramisch parket tegenwoordig zo populair is. Ze hebben mooie woonkamer vloeren en de twee beste merken van Nederland als het gaat om keramisch parket. We moesten deze merken natuurlijk met eigen ogen zien. Ook hebben ze hier kwaliteitslaminaat en houten vloeren. Ideaal om het eens te vergelijken. Lees hieronder wat anderen vinden!

Steeds meer mensen kiezen voor keramisch parket. Maar waarom eigenlijk? Wat is de reden dat mensen hiervoor kiezen? We weten dat keramisch parket erg praktisch is. Ook is het een van de meest slijtvaste afwerkingen die we kennen.

Met name in combinatie met vloerverwarming is keramische parket ideaal. Tegenwoordig is vloerverwarming bijna niet meer weg te denken in Nederland. Waarschijnlijk ook daarom dat mensen ook deze duurzame afwerking kiezen. Een vloer waarbij het rendement het hoogst is. Erg fijn voor iedereen die ook om de kosten en het milieu wil denken.

Keramische parket lijkt daarnaast ook steeds echter. Of je nu voor geborsteld of mat geolied gaat. Het is er allemaal en het is echt bijna niet van echt hout te onderscheiden. Het gevoel dat je krijgt van echt hout is met keramisch parket net zo alleen dan met nog meer voordelen.

Keramisch parket hoef je niet af en toe te schuren en op nieuw in de olie te zetten. Eenmaal verwerkt dan gaat een vloer bijna oneindig lang mee. Zowel in een woonkamer als in druk belopen winkels.

Keramisch parket is wellicht iets minder makkelijk zelf te leggen. Toch als we kijken naar de kosten omtrent de montage van een houtenvloer dan ligt dit ongeveer gelijk met de montage van keramisch parket. Mocht je toch de vloer niet zelf gaan monteren dan zijn deze kosten dus erg vergelijkbaar.

In Nederland komt het wel eens voor dat het regenwater via het toilet omhoog komt bij een stortbui. Een houten vloer gaat uitzetten en trekt zich los van de vloer. Een keramische parket vloer kan hier gewoon tegen. Heel ideaal natuurlijk.  

In Nederland zijn er twee merken momenteel het meest populair. In vergelijking met alternatieven, ogen deze het meest als echt hout zoals je hier in de winkel kunt zien.

Vloer kiezen vloerverwarming houtlook licht

Mocht je van een visgraat motief houden dan kan dat ook. Visgraat is iets dat we steeds meer zien. Ook vooral in de woonkamer.

Onze conclusie: Erg gaaf om te zien hoe echt het tegenwoordig lijkt. Bij de Tegelaer in Groningen, kun je de twee populairste merken vinden en de alternatieven hierop bekijken. Ze hebben tevens echte kwaliteit laminaat vloeren en houten vloeren! Dus veel succes!

Wat vinden anderen van keramisch parket? Lees het hieronder en laat ook je reactie achter!

9
Geef je mening

9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Michael

Hi, wat zijn de meest populaire merken in NL? In Belgie vind ik niet echt iets passend. Bedankt voor tips. Zoek mooie natuur eik voor in moderne leefruimte

Annelies en Peter

Ook wij zijn bij veel tegelshowrooms geweest voor keramisch parket. Bij de Tegelaer in Groningen zag ik onze vloer direct al toen we deze tegelzaak binnen liepen. Wat een mooie collectie en het lijkt zo echt. Niet te geloven! Het laminaat is hier trouwens ook ontzettend mooi!

Ongelooflijk assortiment. We zijn super goed geholpen!

Rob

Wij krijgen vloerverwarming en zijn daarom ook van een houten vloer afgestapt. Hout werkt voornamelijk isolerend en dat is dus niet zo verstandig in de nieuwe situatie. Wij gaan nu voor keramisch parket! Veel beter en praktischer! We hebben ook pvc vloeren gezien maar dat vond ik heel onnatuurlijk en goedkoop ogen. Keramisch parket oogt en voelt als echt hout. Perfect voor ons!

Bij de Tegelaer hebben ze echt mega veel keus!

Hester

Hier moet je echt heen gaan! Top zaak en hoge service. Bij de Tegelaer zijn we heel goed geholpen. Ook de details zoals voegkleur wordt hier uitgebreid besproken. Zeker een dikke aanrader!

Groetjes een blije klant!

Eveline

We zijn bij de Tegelaer gegaan voor een keramische visgraat vloer. Deze ligt er nu super geweldig in! Wij zijn zo blij met het eindresultaat! Bijna al onze vrienden schrikken als ik zeg dat het geen houten vloer is omdat het zo echt lijkt. Zo leuk!

Antje

Hele mooie vloeren gezien bij de Tegelaer. Als je voor kwaliteit gaat moet je hier echt heen gaan. Bij onze buren hebben ze het keramisch parket super strak en mooi geplaatst. Het lijkt gewoon net echt.

Groetjes Antje

Jessica

Ik verbaasde mij er ook over hoe echt het lijkt. Nadat ik dit gezien heb gaan we zeker voor keramisch parket. De Tegelaer heeft een heel mooi assortiment. Geweldig! Ze konden nog wat van de prijs af doen dus we kunnen niet wachten tot ze onze woonkamer vloer gaan leggen.

Geertje

Wij zijn bij de Tegelaer in Groningen voor keramisch parket gegaan omdat we het ontzettend echt vonden lijken. Gezien we vloerverwarming hebben in onze woonkamer was de keus hiervoor erg makkelijk. Daarnaast hebben we geen onderhoud meer. Ook is keramisch parket UV bestendig. Handig bij een vloerkleed dus! Top service en snelle levering bij deze tegelzaak.

Heleen

Ongelooflijk hoe echt het lijkt. Ik dacht eerst dat het echt hout was. Zeker een aanrader om naar de Tegelaer in Groningen te gaan. Super leuke tegels gezien voor ons project.