Wandtegel wit 30×60 gerectificeerd

Wandtegel wit 30×60 gerectificeerd. De reden waarom ik voor een wit glans gerectificeerde tegel zou kiezen en welke voegkleur ik er dan bij zou doen. Dat ga ik je in deze blog vertellen. Bij het uitzoeken van tegels voor je badkamer sta je niet direct stil bij dit punt. Gelukkig hoeft dat ook niet maar het is wel een erg belangrijk detail in mijn ogen.

Vraag je een vakman om advies als het gaat om gerectificeerde tegels en de juiste voeg dan wordt er meestal direct gezegd. Een witte voeg of zilvergrijze voeg.

Ik ga je uitleggen waarom ik een wit gerectificeerde wandtegel juist niet zou invoegen met een witte of grijze voeg.

Een wandtegel wit 30×60 gerectificeerd kies je omdat het veel strakker oogt. Dit mag je best accentueren. Juist door dit te doen is het eindresultaat een strakke badkamer. Wil je dus een strakke badkamer lees dan ook waarom ik juist geen witte voeg adviseer.

  1. De zijkanten van een gerectificeerde wandtegels zijn haaks, kortom geen kleine radius. Hierdoor dien je de voegen in elk geval zo vol mogelijk te voegen. Doe je dit niet dan krijg je sowieso te maken met het schaduw effect van je badkamerverlichting. De schaduw van je bovenliggende wandtegels zie je in de voeg er onder. Je witte voeg oogt dan ineens veel donkerder dan op andere plekken waar de voeg wel goed vol is gevoegd. Erg onrustig en niet strak.
  2. Bij een klein verschil van slechts 0,1mm tijdens het zetten van de wandtegels zul je dit gaan terug zien. Wanneer je dit verschil denkt weg te voegen, heb je het mis. Bij een voeg van 2mm dik, zal je voeg een onder een hoek van ca. 10 graden afwijken, ten opzichte van je wand. Hierdoor pakt het meer of juist minder licht bij het aan doen van je verlichting waardoor je alsnog het kleine verschil van 0,1mm gaat terug zien. Geen strak eindresultaat.

 

Deze 2 punten vallen met een witte voeg meer op dan met een donkere voeg. Om bovenstaande redenen kies ik daarom voor een iets donkere voeg. (Manhatten)

 

Wit – Zilvergrijs – Manhatten – Grijs – Donkergrijs – Antraciet – Zwart

 

Ik maak wel eens een uitzondering. Binnenkort meer hierover!

8 manieren om je badkamer niet te voorzien van wandtegels

 

Stappenplan nieuwe badkamer ontwerpen
Stappenplan nieuwe badkamer ontwerpen
Stappenplan nieuwe badkamer
Stappenplan nieuwe badkamer
Witte 60x60 vloertegel voor badkamer met houtlook tegels
Witte 60×60 vloertegel voor badkamer met houtlook tegels
Houtlook Tegels Badkamer
Houtlook Tegels Badkamer

Meer Artikelen

  • 10000
    Gerectificeerde tegels leggen. Een gerectificeerde tegel kies je om verschillende redenen. Maar wat zijn gerectificeerde tegels en hoe leg of monteer je deze tegels. Waar dien je rekening mee te houden? Dit ga ik je nu precies vertellen. Wandtegel wit 30x60 gerectificeerd Gerectificeerde wandtegels nodig voor uw badkamer? Gerectificeerde Tegels Leggen…

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op