Wat is de meest praktische vloer?

Wanneer je bezig bent met het uitzoeken van een nieuwe vloer dan zijn er te veel mooie opties om uit te kiezen. Tegenwoordig willen we onze vrijetijd goed besteden. Dit doen we het liefst niet aan het schoonmaken van onderhoudsgevoelige vloeren. Maar wat is nu de meest praktische vloer?

De meest praktische vloeren

Wat is de meest praktische vloer. Wanneer is een vloer praktisch en wanneer juist niet? Een praktische vloer voldoet aan verschillende eisen. Een praktische vloer dient makkelijk en snel schoon te maken zijn en heeft weinig tot geen onderhoud nodig.

Een onpraktische vloer is lastig schoon te maken. Dit kost veel mensen ergernis en tijd. Bepaalde vloeren hebben een oppervlak waardoor ze veel grip bieden aan vuil. Hierdoor is het lastig om dit type oppervlak te reinigen.

Een poreuze vloer is meestal ook onpraktisch. Gekleurde of vuile vloeistoffen kunnen namelijk het oppervlak doordringen. Hierna is het zo goed als onmogelijk om ze weer schoon te krijgen.

Een vloer moet goed tegen water kunnen. Een houten vloer kun je niet goed met een boenmachine en water schoonmaken. Kijk ook uit als je de vloer wilt dweilen. Houtcellen zetten uit wanneer ze zich vullen met water. Wanneer het vervolgens opdroogt kan het gaan schuren. Een houtenvloer is dus niet altijd even praktisch.

In combinatie met vloerverwarming kan men ook op zoek zijn naar een praktische vloer. In dit geval is het belangrijk dat je een materiaal kiest dat geen isolerende werking heeft. Hout heeft een cel structuur met stilstaande lucht. Hierdoor heeft hout een isolerende werking. Materialen met een dichte structuur laten de warmte goed door. Denk aan keramische vloeren.

Conclusie:

Wat is de meest praktische vloer? Keramische vloeren zijn één van de meest praktische vloeren die je kunt bedenken. Ze zijn verkrijgbaar in de meest mooie designs en zijn niet van echt natuursteen, betonlook en zelfs hout te onderscheiden. Ze zijn waterbestendig en makkelijk schoon te maken. Daarnaast hebben ze weinig tot geen onderhoud nodig. Ook in combinatie met vloerverwarming is een keramische vloer een van de meest verstandige afwerking die je kunt bedenken.

Meer Artikelen

  • 63
    Zelfde vloer door hele huis? Leuke vraag en ik denk dat er veel mensen zijn die willen weten of ze voor de keuken, hal en de woonkamer dezelfde vloer moeten nemen of juist niet. Vaak herken ik meteen een onderscheid in de reden waarom veel mensen juist wel verschillende vloeren…
    Tags: de, vloer, vloeren

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op