Welke kleur in de slaapkamer

Welke kleur in de slaapkamer. De slaapkamer is een plek waar je toch zeker tot rust wilt kopen of in elk geval lekker kunt weg dromen. Ontspannen in belangrijk en genoeg slaap ook absoluut. Wie overdag hard wil kunnen werken dient ook voldoende slaapuren te maken. Of je nu wilt of niet. Om dit makkelijker en leuker te maken kun jij je slaapkamer goed inrichten. Maar hoe doe je dit eigenlijk? In dit artikel kom je erachter dat het helemaal niet moeilijk is.

Welke kleur in de slaapkamer Tip 1

Welke kleur je ook kiest, ga voor kleuren die met elkaar matchen en ga juist voor zachte contrasten. Zachte contrasten geven meer rust en dat is juist wat je wilt in een slaapkamer. Voor je ogen een stuk rustiger. Kortom op deze manier kom jezelf veel eerder tot rust.

Welke kleur in de slaapkamer
Welke kleur in de slaapkamer

Welke kleur in de slaapkamer Tip 2

Kies voor natuurlijker tinten. Natuurlijke aardetinten doen je vaak denken aan de natuurlijk. Dit klinkt super logisch en dat is het in dit geval ook. Heb je leuke reizen gemaakt? Welke aardetinten of natuurtinten, zou je hierbij bedenken? Maak hier gebruik van en kies er een die je doet denken aan één van je reizen.

Welke kleur in de slaapkamer licht wit bruin
Welke kleur in de slaapkamer licht wit bruin

Welke kleur in de slaapkamer Tip 3

Een slaap kamer mag best donker zijn. In een donkere slaapkamer oogt het standaard wat later dan het werkelijk is. Kies voor de wanden en plafond een donkere kleur zoals antraciet of misschien wel helemaal zwart. Combineer dit met een lichtgrijze vloer en het lijkt wel alsof je naar de sterrenhemel kijkt.

Welke kleur in de slaapkamer donker
Welke kleur in de slaapkamer donker

Welke kleur in de slaapkamer Tip 4

Kies kleuren die matchen bij je bed, dekbed en kussens. Het is soms makkelijker muurverf te kiezen op basis van je dekbed en kussens dan andersom. Je bed gaat compleet op in het geheel. Hoe je je bed ook hebt opgemaakt, het lijkt nooit een rommel. Geen rommel is meer rust en dat is precies wat je nodig hebt na een drukke dag.

Welke kleur in de slaapkamer grijs
Welke kleur in de slaapkamer grijs

 

Meer Artikelen

  • 45
    Kleur plafond woonkamer. Welke kleur kies je voor het plafond? Heb je hier wel eens bij stil gestaan. Misschien denk je wel dat elk plafond gewoon standaard wit is? Voor jou dan hier enkele voorbeelden van plafonds en kleuren. Je ziet al heel snel welk effect het heeft. Bij de…
    Tags: de, voor, kleur, kleuren, kies, welke

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op